Nezamestnaní sa už nebudú musieť hlásiť sa na úrade práce každý mesiac

NETKY.SK • 9 Január 2013, 12:33 • 2 min
Nezamestnaní sa už nebudú musieť hlásiť sa na úrade práce každý mesiac

Nezamestnaní sa už nebudú musieť hlásiť sa na úrade práce každý mesiac - Slovensko Už čoskoro sa má zrušiť pravidelná mesačná periodicita povinných návštev evidovaných uchádzačov o zamestnanie na úradoch práce. Novinku od mája tohto roka zavádza novela zá

slovakia

left justify in out

imgUž čoskoro sa má zrušiť pravidelná mesačná periodicita povinných návštev evidovaných uchádzačov o zamestnanie na úradoch práce.

Novinku od mája tohto roka zavádza novela zákona o službách zamestnanosti, ktorú dnes podporil vládny kabinet. Schváliť ju ešte musí parlament.

Dôvodom takejto zmeny je podľa predkladateľa, ministerstva práce, znížiť administratívu za účelom zefektívnenia práce s nezamestnanými. Periodicitu kontaktu tak bude určovať samotný úrad. Okrem toho sa ruší aj povinnosť pre úrad raz za mesiac ponúknuť uchádzačom vhodné zamestnanie alebo účasť na niektorom z aktívnych opatrení trhu práce.

Zároveň sa sprísňuje opätovné zaradenie občana do evidencie. "V prípade, ak bude uchádzač o zamestnanie vyradený z evidencie z dôvodu nespolupráce s úradom, opätovne môže byť zaradený až po šiestich mesiacov," konštatuje rezort.

V súčasnosti je ho možné zaradiť po troch mesiacoch.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona