Nezamestnaní sa už nebudú musieť hlásiť na úrade práce každý mesiac

NETKY.SK • 5 Február 2013, 12:44 • 2 min
Nezamestnaní sa už nebudú musieť hlásiť na úrade práce každý mesiac

Nezamestnaní sa už nebudú musieť hlásiť na úrade práce každý mesiac - Politika Už čoskoro sa má zrušiť pravidelná mesačná periodicita povinných návštev evidovaných uchádzačov o zamestnanie na úradoch práce. Novinku od mája tohto roka zavádza novela zákona

slovakia

left justify in out

img

Už čoskoro sa má zrušiť pravidelná mesačná periodicita povinných návštev evidovaných uchádzačov o zamestnanie na úradoch práce. 

Novinku od mája tohto roka zavádza novela zákona o službách zamestnanosti, ktorú dnes poslanci Národnej rady (NR) SR poslali do druhého čítania.

Dôvodom takejto zmeny je podľa predkladateľa, ministerstva práce, znížiť administratívu za účelom zefektívnenia práce s nezamestnanými. Periodicitu kontaktu tak bude určovať samotný úrad. Okrem toho sa ruší aj povinnosť pre úrad raz za mesiac ponúknuť uchádzačom vhodné zamestnanie alebo účasť na niektorom z aktívnych opatrení trhu práce.

Zároveň sa sprísňuje opätovné zaradenie občana do evidencie.

"V prípade, ak bude uchádzač o zamestnanie vyradený z evidencie z dôvodu nespolupráce s úradom, opätovne môže byť zaradený až po šiestich mesiacov," konštatuje rezort. V súčasnosti je ho možné zaradiť po troch mesiacoch.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies