Nezamestnaní môžu naďalej zarobiť 148,57 eura mesačne

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 12:24 • 2 min
Nezamestnaní môžu naďalej zarobiť 148,57 eura mesačne

BRATISLAVA - Maximálna výška mzdy alebo odmeny za vykonávanie zárobkovej činnosti uchádzačom o zamestnanie evidovaným na úrade práce zostala po 1. júli tohto roka aj naďalej vo výške 148,57 eura.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Keďže sa podľa ústredia práce od začiatku tohto mesiaca suma životného minima nezvýšila, bez zmeny zostáva aj maximálna mesačná suma, ktorú môže zarobiť uchádzač o zamestnanie.

 

Evidovaný uchádzač o zamestnanie môže vykonávať zárobkovú činnosť na základe pracovnoprávneho vzťahu, ak mzda alebo odmena za vykonávanie týchto činností nepresiahne 75 % zo sumy životného minima pre jednu plnoletú fyzickú osobu. V súčasnosti ide teda o sumu 148,57 eura. Uchádzač o prácu je povinný do ôsmich kalendárnych dní preukázať úradu práce, sociálnych vecí a rodiny skutočnosti o výške mzdy, resp. odmeny za uplynulý kalendárny mesiac, ak stanovenú hranicu zárobku presiahol. Ak zarobil viac ako 148,57 eura, úrad práce voči uchádzačovi o zamestnanie začne správne konanie o jeho vyradení z evidencie uchádzačov o zamestnanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies