Nezabudnuteľná "Bambuľka" Monika Haasová má narodeniny

NETKY.SK • 17 December 2016, 11:28 • 2 min
Nezabudnuteľná "Bambuľka" Monika Haasová má narodeniny

ŽIAR NAD HRONOM - Filmová a divadelná herečka, tanečníčka, mímka a režisérka Monika Haasová sa v nedeľu 18. decembra dožíva 40 rokov.

slovakia

left justify in out

Preslávila sa ako predstaviteľka Bambuľky z legendárneho televízneho seriálu z 80. rokov 20. storočia Bambuľkine dobrodružstvá (1982). Blonďavé copaté dievčatko a dedo Jozef v podaní Júliusa Pántika zabávali i poučili niekoľko generácií.

 

Monika Haasová sa narodila 18. decembra 1976 v Žiari nad Hronom. Jej sestrou je herečka a speváčka Zuzana Haasová a ďalšia sestra Iveta je textilná dizajnérka. Vzdelanie získala na Ľudovej škole umenia a na Konzervatóriu v Bratislave. Ako osemnásťročná absolvovala divadelný workshop v Holandsku a následne v Amsterdame začala študovať choreografiu a tanec na Vysokej umeleckej škole pre Nový tanečný rozvoj (The SNDO-School voor Nieuwe Dansontwikkeling). Po dva a pol roku štúdium opustila a v roku 2005 ukončila amsterdamskú Mime School ako mím, divadelný tvorca a režisér.

 

Hereckú kariéru začala ako štvorročné dievčatko v spomínanom detskom seriáli Bambuľkine dobrodružstvá (1982) režiséra Juraja Lihosita. Monika Haasová tak odmalička vedela, že chce byť herečkou. V rokoch 1995–1998 si zahrala v niekoľkých predstaveniach v Slovenskom národnom divadle (SND) a v ďalších štátnych divadlách v Bratislave. Účinkovala tiež v televíznych drámach Dvadsaťštyri hodín zo života istej ženy (1994) a Ako divé husi (2000). Počas života v Holandsku sa realizovala ako autorka, režisérka, tanečnica, ale aj pedagogička v mnohých pohybových, mímových a dramatických projektoch.

 

Slovenským divákom je Monika Haasová známa tiež z televíznych seriálov Panelák (2008), Hoď svišťom (2011) a Ochrancovia (2014). Zatiaľ naposledy si zahrala v dobovej dráme Krok do tmy (2014).

 

Herečka je dvojnásobnou mamou a s partnerom žijú striedavo v Holandsku, v Maďarsku a na Slovensku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona