Nezabudnite na koncoročné platby. Pošlite ich včas

NETKY.SK • 28 December 2015, 15:13 • 2 min
Nezabudnite na koncoročné platby. Pošlite ich včas

BRATISLAVA - Ak chcú bankoví klienti ešte v tomto roku zaplatiť napríklad poistku, mali by zadať príkaz včas.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informuje portál voFinanciach.sk, väčšinou platí, že ak klient zadá príkaz 31. decembra, peniaze budú v rámci toho istého bankového domu pripísané na účet príjemcu v ten istý deň. No ak klient chce, aby peniaze prišli do konkurenčnej slovenskej banky do konca roka 2015, je potrebné zadať štandardný prevod najneskôr 30. decembra 2015. V rámci cezhraničných platobných operácií je hraničným termínom zväčša 29. december.


"Rok sa blíži ku svojmu koncu a najmä podnikatelia si možno niekde v podvedomí držia ešte povinnosť nezabudnúť na zaplatenie faktúr či účtov, tak aby to stihli do konca decembra,“ konštatuje Ingrid Kosibová, riaditeľka Odboru platobných služieb ČSOB. Pre tých, ktorí si nechávajú povinnosti na poslednú chvíľu, vo všeobecnosti podľa nej platí, že o niečo viac času majú, ak platbu zadajú elektronicky.


Cez elektronické bankovníctvo a mobilné aplikácie Slovenskej sporiteľne bude možné zadávať platby aj 1. januára 2016. Najbližší dátum splatnosti týchto platieb je však 2. januára 2016. Platby s dátumom splatnosti 1. januára 2016 nie je možné podľa sporiteľne zadať z dôvodu koncoročnej uzávierky bankových systémov.


Kuriérska služba mBank bude doručovať zmluvnú dokumentáciu k novým účtom počas pracovných dní štandardne. Výnimkou je 31. december, kedy budú zásielky doručované do dvanástej hodiny, a len vo vybraných lokalitách. Zásielky zadané počas 31. decembra budú podľa mBank doručované dňa 4. januára 2016.


Banky zároveň podľa portálu voFinanciach.sk upozorňujú, aby sa ľudia nespoliehali na štandardné otváracie hodiny pobočiek. Niektoré môžu byť upravené. Urobili tak aj internetové banky mBank a Zuno v rámci svojich obchodných a kontaktných miest. "V závere roka 2015 a začiatkom roka 2016 budú niektoré kontaktné miesta Zuno zatvorené,“ informovala banka Zuno.


Pokladničné hodiny upraví aj Národná banka Slovenska. "Národná banka Slovenska oznamuje verejnosti, že 31. decembra budú pokladničné hodiny v oddelení centrálnej pokladnice ústredia NBS ako aj vo všetkých expozitúrach NBS od pol ôsmej do desiatej ráno,” informuje centrálna banka na svojej internetovej stránke.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona