Neymarovi sa máli plat, Barcelona mu vraj prikývla na päťnásobné zvýšenie

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 16:38 • 2 min
Neymarovi sa máli plat, Barcelona mu vraj prikývla na päťnásobné zvýšenie

BARCELONA - Aj futbalisti si musia zarobiť na chlebík, ten v Barcelone je zrejme z kategórie drahších. Brazílčan v službách miestneho FC Neymar vyrukoval podľa španielskeho periodika AS s požiadavkou na päťnásobné zvýšenie platu - v porovnaní s Argentínčanom Lionelom Messim a Uruguajčanom Luisom Suárezom sa mu máli 9 miliónov eur ročne, a tak si zapýtal 45 miliónov.

slovakia

left justify in out

Katalánci už údajne so svojím ofenzívnym klenotom dospeli k dohode, ktorú by mali oznámiť v júli, keďže interné predpisy FCB určujú, aká môže byť výška klubového dlhu pri júnovom vyúčtovaní.

 

Nemalé výdavky v súlade s novou Neymarovou zmluvou sú podľa AS jedným z dôvodov, pre ktoré prezident "blaugranas" Josep Maria Bartomeu hľadá štedrého sponzora, ktorý by dostal možnosť prezentácie na dresoch, a usiluje sa o nový kontrakt so spoločnosťou Nike. V hre je tiež možnosť komerčného premenovania štadióna Camp Nou, referuje AS.

Neymar je členom barcelonského kádra od júna 2013, podpísal vtedy kontrakt na päť rokov. Dovtedy hral vo vlasti za FC Santos. Podľa informácií kontroverzného webu Football Leaks, ktorý predostiera verejnosti podrobnosti zmlúv zo sveta futbalu, má 24-ročný útočník základný ročný plat 5 miliónov eur. S mnohými finančnými bonusmi, vrátane prémií za osobné či tímové úspechy, sa však suma vyšplhá na deväť miliónov. Neymar odohral za Barcelonu dovedna 87 ligových stretnutí, skóroval v nich 52-krát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies