Neymarov prvý klub Santos chce podiel z najdrahšieho prestupu v histórii

NETKY.SK • 4 August 2017, 10:06 • 2 min
Neymarov prvý klub Santos chce podiel z najdrahšieho prestupu v histórii

Rio de Janeiro - Brazílsky futbalový klub FC Santos, v ktorom vyrastal hviezdny útočník Neymar, dúfa v malý podiel z jeho megaprestupu do Paríža Saint-Germain. Brazílsky kanonier tam prišiel vo štvrtok z Barcelony za rekordných 222 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia Santosu veria, že za to, že trénovali Neymara od 12 do 21 rokov, získajú štyri percentá z obrovskej sumy, čo by predstavovalo 8,88 miliónov eur. Informuje denník Folha de Sao Paulo. "Santos má samozrejme právo na svoj podiel. Podobné situácie potvrdil v minulosti Športový arbitrážny súd (CAS)," denník citoval právnika klubu Cristiana Causa.

 

Podobný postup zvolila španielska Osasuna Pamplona. Prvý klub Javiho Martineza úspešne vysúdil 800.000 eur po jeho prestupe z Atletica Madrid do Bayernu Mníchov za 40 miliónov eur. Santos však upozornil, že na situáciu sa musí pozrieť Medzinárodná futbalová federácia, keďže výkupnú klauzulu v hodnote 222 miliónov eur vyplatil sám Neymar a nie PSG. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies