Neymara privítalo v Barcelone 50-tisíc fanúšikov, prestup stál 57 miliónov!

NETKY.SK • 4 Jún 2013, 10:44 • 2 min
Neymara privítalo v Barcelone 50-tisíc fanúšikov, prestup stál 57 miliónov!

BARCELONA - Viceprezident futbalového klubu FC Barcelona-Intersport Josep Maria Bartomeu prezradil, koľko stálo angažovanie brazílskej hviezdy Neymara.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov museli Katalánci zaplatiť za služby 21-ročného útočníka, ktorého v pondelok oficiálne predstavili fanúšikom na Nou Campe, 57 miliónov eur. Bartomeu tým ukončil všetky špekulácie ohľadom výšky odstupného, hoci vzhľadom na zachovanie dôverných informácií odmietol špecifikovať, koľko budú predstavovať podiely jednotlivých zainteresovaných strán. V každom prípade na prestupe Neymara zarobil jeho už bývalý brazílsky klub FC Santos, ako aj investičné spoločnosti DIS a Teisa, ktoré vlastnili ekonomické práva na hráča. "Barcelona má všetky športové a ekonomické práva na hráča. Tento transfer nás stál náklady vo výške 57 miliónov eur, uskutočnil sa bez sprostredkovateľov či agentov, zrealizovali ho len štyri zainteresované spoločnosti," povedal viceprezident španielskeho majstra na pondelkovej tlačovej konferencii. Z čiastky 57 miliónov "Barca" zaplatila 10 už vlani, keďže predpokladala uzavretie obchodu vo výške okolo 40 miliónov.

Španielsky futbalový šampión FC Barcelona v pondelok oficiálne predstavil svoju najnovšiu a dlho očakávanú akvizíciu Neymara. Brazílska hviezda sa predviedla pred 50-tisíc fanúšikmi Kataláncov na štadióne Nou Camp, zatiaľ však nemá pridelené číslo na drese. "Som veľmi šťastný a zároveň vzrušený z toho, že som hráčom Barcy. Sen sa stal skutočnosťou," vyhlásil 21-ročný útočník, ktorý zároveň pripustil, že kľúčovým hráčom "blaugranas" bude naďalej Argentínčan Lionel Messi. "Som súčasťou niečoho, čo je viac ako len klub. Prišiel som sem s cieľom pomôcť mužstvu a Messi zostáva najlepším na svete."

Neymar pricestoval do katalánskej metropoly v pondelok popoludní. Po krátkom fototermíne na štadióne sa podrobil lekárskym testom - najskôr v miestnej nemocnici a potom v tréningovom centre Barcelony. Následne ho opäť dopravili do domovského stánku mužstva, kde oficiálne podpísal dohodnutý päťročný kontrakt do roku 2018. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies