Neymara doma vypískali, v Barcelone ho vítajú

NETKY.SK • 27 Máj 2013, 12:38 • 2 min
Neymara doma vypískali, v Barcelone ho vítajú

SAO PAULO - Hviezdny útočník Neymar sa v nedeľu rozlúčil so svojím starým klubom Santosom a zamieril do Barcelony, ktorej dres by mal obliekať najbližších päť rokov. Kým v rodnej Brazílii ho vypískali, v Španielsku ho už očakávali nadšení fanúšikovia.

slovakia

left justify in out

Neymarovi zmarili rozlúčku diváci na štadióne v hlavnom meste Brazílie v derby medzi Santosom a Flamengom (0:0). Fanúšikovia súpera ho totiž vypískali a pri každom jeho dotyku s loptou bučali.

Dvadsaťjedenročný kanonier sa pri hymne pred svojím posledným duelom v drese slávneho Santosu neubránil slzám. "Bolo pre mňa cťou hrať za takýto úžasný klub, som veľmi rád, že sa mi to podarilo. Každé dieťa má svoj sen, či už je to stať sa hráčom, zubárom, či novinárom. Ja som chcel byť profesionálny športovec a dosiahol som to. Teraz si splním sen v Barcelone, ktorá má úžasným tím," uviedol hráč. "Fanúšikovia Santosu boli jediní, ktorí ma vždy podporovali. Chcem sa im poďakovať a odkázať 'dovidenia', pretože jedného dňa sa vrátim," dodal pre agentúru Reuters.

Neymar mal už v pondelok podpísať päťročnú zmluvu s FC Barcelona, kde bude ofenzívnym spoluhráčom najlepšieho futbalistu sveta Lionela Messiho. So Santosom mal síce ešte rok platný kontrakt, ale klub v piatok oznámil, že vzdáva snahu o udržanie svojej hviezdy. O jeho služby sa bili odvekí rivali Real Madrid a FC Barcelona. Neymar si nakoniec vybral katalánsky veľkoklub, i keď ten ponúkol nižšiu sumu. "Chceme sa mu poďakovať za to, že si vybral šport pred peniazmi. Vybral si Barcelonu, pretože verí, že sa dokáže prispôsobiť nášmu štýlu hry. Sme presvedčení, že sa mu v Európe bude dariť a že nám pomôže byť skvelým tímom," uviedol tréner Barcy Tito Vilanova.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies