Neymar vyzval svojho kata z MS Zunigu na Ice Bucket Challenge

NETKY.SK • 18 August 2014, 18:43 • 2 min
Neymar vyzval svojho kata z MS Zunigu na Ice Bucket Challenge

SAO PAULO - Brazílsky futbalista Neymar sa zapojil do v súčasnosti najpopulárnejšej výzvy sociálnych sietí "Ice Bucket Challenge", teda obliatie sa vedrom plným vody a ľadu.

slovakia

left justify in out

Neymar vyzval kolumbijského futbalistu Juana Camilla Zunigu, ktorý mu počas štvrťfinále nedávnych majstrovstiev sveta zlomil stavec a vyradil ho zo šampionátu. 
     

Neymar najskôr zverejnil na svojej sociálnej sieti video, na ktorom si vylial na hlavu vedro plné ľadovej vody a potom vyzval Zunigu. Ten neváhal a okamžite sa zapojil do charitatívnej výzvy, ktorej poslaním je zvýšenie povedomia o amyotrofickej laterálnej skleróze (ALS) a finančná zbierka na podporu pacientov s ňou. Okrem Zunigu vyzval Neymar aj svojho bývalého spoluhráča Robinha a člena speváckej skupiny One Direction Nialla Horana.  Zuniga zverejnil video ako ho v pondelok na tréningu obliali spoluhráči z Neapola a potom vyzval svojich krajanov Jamesa Rodrigueza, Pabla Armera a Juana Cuadrada. 
     

Autorom originálnej myšlienky a šíriacej sa výzvy je bývalý kapitán univerzitného bejzbalového tímu Boston College Pete Frates, ktorému lekári v 27 rokoch diagnostikovali ALS. Je to progresívne ochorenie, ktoré spôsobuje postupné odumieranie buniek centrálnej nervovej sústavy riadiacej pohyb svalov v tele človeka. S prvou výzvou začal 29. júla, tá sa následne prostredníctvom videí na sociálnych sieťach rozšírila do celého sveta. Zo Slovákov sa do nej zapojil napríklad aj hokejista Marián Gáborík, zahanbiť sa nenechal ani komisár NHL Garry Bettman.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona