Neymar vypovedal na súde ohľadom prestupu do Barcelony

NETKY.SK • 2 Február 2016, 19:04 • 2 min
Neymar vypovedal na súde ohľadom prestupu do Barcelony

MADRID - Brazílsky futbalový útočník Neymar sa v utorok postavil pred súd v Madride, ktorý vyšetruje údajné nezrovnalosti týkajúce sa jeho prestupu z FC Santos do Barcelony ešte v roku 2013.

slovakia

left justify in out

Pred súd sa postavil aj Neymarov otec, ktorý je jeho agentom. Informovala agentúra AP.

 

Neymar prišiel do budovy súdu v centre Madridu krátko pred 17.00 h oblečený v rifliach a v saku, v sprievode otca s ďalšími členmi jeho tímu.

 

Už v pondelok čelili otázkam sudcu Joseho de la Matu súčasný i bývalý prezident FC Barcelona. Josep Bartomeu a jeho predchodca Sandro Rosell akékoľvek previnenie popreli. Súd vyšetruje sťažnosť brazílskej investičnej skupiny DIS. Tá sa cíti byť poškodená konaním predstaviteľov Barcelony a Neymara, ktorí podľa nej nezverejnili celú transferovú čiastku za hráča. DIS mala dostať 40 percent z odstupného, no inkasovala menšiu čiastku, pretože strany údajne úmyselne zatajili prestupovú sumu. Úradujúci španielsky a európsky majster a jeho šéfovia opakovanie odmietli tieto obvinenia.

 

Vedenie FCB naďalej tvrdí, že Neymarov prestup z FC Santos stál Kataláncov 57,1 milióna eur. Santos oficiálne obdržal platbu 17,1 mil. eur, zvyšných 40 miliónov dostala spoločnosť, ktorú vlastní Neymarov otec. Neskoršie vyšetrenia v Španielsku však ukázali, že Barcelona minula až 83,3 milióna eur, aby získala brazílskeho reprezentanta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies