Neymar túži získať pre Brazíliu zlato z Ria: Splnil by sa mi sen

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 11:20 • 2 min
Neymar túži získať pre Brazíliu zlato z Ria: Splnil by sa mi sen

BARCELONA - Brazílsky futbalový útočník Neymar túži po zlatej medaile z augustových domácich olympijských hier v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

"Splnil by sa mi sen, ak by som si mohol ešte raz zahrať na olympiáde. Reprezentovať Brazíliu na OH by bola veľká pocta, zvlášť vo svojej domovine," povedal pre portál goal.com 24-ročný majiteľ striebornej medaily z Londýna 2012.

 

"Veľmi mi záleží na tom, aby som tam nechýbal, nielen pre olympijské zlato, ktoré Brazílii chýba, ale aj pre možnosť dosiahnuť to v rodnej krajine. Nie je ľahké vyslať odkaz Brazílčanom a sľúbiť im niečo. Môžem ich však ubezpečiť, že dám zo seba to najlepšie, aby sme šli tak ďaleko, ako sa bude dať," doplnil Neymar.


Podľa goal.com zdroj blízky Neymarovi potvrdil, že FC Barcelona uvoľní svoju hviezdu na olympijský turnaj. Barcelona nie je povinná pustiť Neymara do Ria, v každom národnom tíme sa môžu predstaviť len traja hráči nad 23 rokov.

 

Počas uplynulého týždňa rokovali v Španielsku o možnom uvoľnení hráča kouč brazílskej reprezentácie Carlos Dunga, predstaviteľ CBF dohliadajúci na národný tím Gilmar Rinaldi a zástupcovia katalánskeho klubu. "Keby som mal vybrať medzi Copa América a olympiádou, radšej by som ho chcel v Riu de Janeiro. Pre Brazíliu je zlatá olympijská medaila veľmi dôležitá," povedal Dunga pre brazílsku televíziu Esporte Interativo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies