Neymar stále nemôže hrať, prezident PSG to osobne rieši v Španielsku

NETKY.SK • 11 August 2017, 09:04 • 2 min
Neymar stále nemôže hrať, prezident PSG to osobne rieši v Španielsku

MADRID - Prezident francúzskeho futbalového klubu Paríž St. Germain Nasser Al-Khelaifi sa objavil v Madride. Podľa španielskeho denníka AS pricestoval, aby dotiahol hneď niekoľko záležitostí. Tou najdôležitejšou je povolenie hrať pre čerstvú posilu PSG Neymara.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný Brazílčan si od minulotýždňového prestupu pod Eiffelovku stále nemôže obliecť dres nového zamestnávateľa v súťažnom stretnutí a Al-Khelaifi sa rozhodol, že chýbajúce formality osobne dorieši s predstaviteľmi Španielskej futbalovej federácie (RFEF). Očakávalo sa, že Neymar bude môcť nastúpiť v nedeľňajšom stretnutí 2. kola Ligue 1 na ihrisku Guingampu, riadiaci orgán ligy však informoval, že do stredajšej uzávierky (do 24.00 h) nedostal zo Španielska potrebný dokument.

 

Francúzi dodali, že "nerozumejú, prečo španielski kolegovia odmietli akceptovať platbu sumy, ktorá figurovala v Neymarovej zmluve ako výstupná klauzula." Vo Francúzsku sa vyskytli špekulácie, že Barcelona spomalila celý proces ako odvetné opatrenie proti PSG po tom, čo tento francúzsky klub lákal jedného z ich hráčov z Camp Nou do svojich radov. Podľa španielskej spravodajskej agentúry EFE katalánsky klub čaká na výpis z banky, ktorý potvrdí, že 222 miliónov eur prišlo na jeho účet. Dovtedy neposkytne PSG medzinárodný transferový certifikát.

Okrem toho sa Al-Khelaifi zastavil v španielskej metropole so zámerom prerokovať transfer gólmana Atlética Madrid Jana Oblaka. Stretnutie so zástupcami slovinského reprezentanta by sa malo uskutočniť v sobotu. Bude to však zrejme "tvrdý oriešok", keďže "Los Colchoneros" nesmú až do konca tohto kalendárneho roka registrovať nových hráčov a v prípade Oblakovho odchodu by mali k dispozícii iba dvoch brankárov - Miguela Ángela Moyu a mladého Argentínčana Axela Wernera.

Parížsky funkcionár sa má na záver pracovnej cesty zísť aj s predstaviteľmi Realu Madrid. Dôvodom je údajne chystaný transfer belgického pravého obrancu Thomasa Meuniera, ktorý po nedávnom príchode Brazílčana Daniho Alvesa zrejme príde o miesto v základnej zostave PSG.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies