Neymar stál Barcelonu dvakrát viac, španielsky denník publikoval kópiu zmluvy

NETKY.SK • 16 Január 2018, 16:23 • 2 min
Neymar stál Barcelonu dvakrát viac, španielsky denník publikoval kópiu zmluvy

BARCELONA - Predstavitelia španielskeho futbalového klubu FC Barcelona vedome zatajili skutočnú čiastku, ktorú v roku 2013 vynaložili na prestup Brazílčana Neymara z FC Santos.

slovakia

left justify in out

"Blaugranas" deklarovali sumu 57,1 milióna eur, no prestupová čiastka za hráča v skutočnosti presiahla 100 miliónov eur. Informoval o tom španielsky denník El Confidencial, ktorý publikoval aj kópiu zmluvy medzi "FCB" a Neymarom.

Podľa spomenutého periodika hráč už v novembri 2011 podpísal s Barcelonou predbežnú dohodu. K uzavretiu kontraktu a skompletizovaniu transferu došlo o dva roky neskôr. Funkcionári 24-násobného španielskeho majstra dlho tvrdili, že prestup nestál viac ako 57,1 milióna eur. Ukázalo sa však, že niekoľko rokov zámerne manipulovali s dokumentmi súvisiacimi s transferom a podhodnotili skutočné náklady.

Španielska prokuratúra zahájila vyšetrovanie v tomto prípade už pred štyrmi rokmi. Neskôr potvrdila, že Barcelona previedla na účet spoločnosti patriacej hráčovmu otcovi sumu 40 miliónov eur. V celom prípade sú obvinení Neymarovi rodičia, vtedajší prezidenti FC Barcelona (Sandro Rosell a Josep María Bartomeu, pozn.) a FC Santos, ako aj samotný 25-ročný krídelník, ktorý medzičasom prestúpil do Paríža St. Germain za astronomických 222 miliónov eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona