Neymar sa stal ambasádorom organizácie Handicap International

NETKY.SK • 15 August 2017, 18:43 • 2 min
Neymar sa stal ambasádorom organizácie Handicap International

ŽENEVA - Hviezdny brazílsky futbalista Neymar sa stal ambasádorom medzinárodnej dobročinnej organizácie Handicap International, ktorá pomáha postihnutým ľuďom z chudobných krajín a v boji proti diskriminácii.

slovakia

left justify in out

Najdrahší hráč sveta sa v utorok zúčastnil na akcii organizácie vo švajčiarskej Ženeve, kde sa vyjadril na tému rasizmus a diskriminácia v športe. "Všetci sme Božie deti, bez ohľadu na to, akú máme farbu pleti," povedal 25-ročný hráč Parížu St. Germain. Neymar potom symbolicky vykopol futbalovú loptu z 12 metrov vysokej stoličky so zlomenou nohou. Monument s názvom "Broken Chair - Zlomená stolička" je pamätníkom obetí nášľapných mín a stojí v Ženeve už 20 rokov.

 

Neymar, ktorý nedávno prestúpil z FC Barcelona do PSG za rekordných 222 miliónov eur, ešte presne nevie, akú rolu bude presne v Handicap International hrať. O činnosti organizácie však bude informovať na svojich sociálnych sieťach, kde má veľa fanúšikov. Handicap International plánuje so svojim projektom navštíviť 60 krajín sveta.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies