Neymar s pokutou 45 miliónov eur za daňové podvody

NETKY.SK • 19 Marec 2016, 15:15 • 2 min
Neymar s pokutou 45 miliónov eur za daňové podvody

BARCELONA - Útočník španielskeho futbalového klubu FC Barcelona Neymar musí brazílskej štátnej pokladnici zaplatiť pokutu vo výške 45 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka Folha de Sao Paulo súd uznal Neymara vinným zo spáchania daňových únikov a rôznych podvodov. Trest nie je konečný, hviezdy kanonier sa môže voči verdiktu odvolať.


V rozhodnutí súdu sa uvádza, že Neymar použil svoje spoločnosti, aby sa vyhol zaplateniu dane z príjmov, ktoré mu plynuli zo zmlúv v kluboch FC Santos a FC Barcelona, ako aj zo sponzorských kontraktov s firmou Nike v rokoch 2012 - 2014. Vyšetrovatelia objavili falošné zmluvy, pomocou ktorých chcel Neymar docieliť zaplatenie nižších daní. "Audit v troch spoločnostiach odhalil, že Neymar a jeho rodičia vystupujúci ako obchodní partneri vykonávali mnohé podvodné praktiky," vyhlásila audítorka Develly Claudia Montesová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies