Neymar prekonáva Messiho čísla, Luis Enrique velebí aj Busquetsa

NETKY.SK • 5 November 2015, 13:55 • 2 min
Neymar prekonáva Messiho čísla, Luis Enrique velebí aj Busquetsa

BRATISLAVA - Futbalisti Barcelony sa vezú na víťaznej vlne. Ako uvádza Reuters, v katalánskej metropole vládli obavy, či absencia zraneného Lionela Messiho nebude príliš citeľná. V nadväznosti na niekoľkoročné polemiky o tom, do akej miery je mužstvo závislé od prítomnosti fenomenálneho Argentínčana. Pochybnosti sa však rýchlo rozplynuli, v útoku žiaria Neymar s Luisom Suarezom, autori 18 z uplynulých 21 gólov.

slovakia

left justify in out

Obe juhoamerické hviezdy pália aj bez tej najväčšej tretej ostošesť, veď počas Messiho absencie dali v 7 zápasoch najvyššej domáce súťaže a Ligy majstrov až 15 gólov (z celkových 18-tich). Barcelona odohrala v tejto sezóne 14 súťažných zápasov v oboch celosezónnych ligách, najprv sedem so svojím futbalovým drahokamom, potom rovnaký počet bez neho. Kým s Messim je to bilancia 5 víťazstiev, jedna remíza, jedna prehra (16 bodov) a skóre 12:8, bez neho má bilancia podobu 6-0-1 (18 bodov) a skóre 18:6.

 

A čo je zaujímavé, najmä Neymar sa úspešne chopil aj žezla všeobecného lídra ofenzívnej časti zostavy. Po generačnej výmene v triumfálnom barcelonskom strede poľa prevzal Messi ešte väčšiu časť dirigentských úloh a pri jeho absencii idol súčasnej Brazílie v tomto smere nezaostáva. Práve naopak. V prvých siedmich zápasoch mal Messi štatistiku 3+2 (3 góly + 3 prihrávky), Neymar 3+0. V nasledujúcich siedmich dueloch strelil Neymar osem gólov a až na šesť prihral, z toho štyrikrát Uruguajčanovi Suarezoci, ktorý má v tomto "bez Messiho" intervale bilanciu 7+2. Neymarov vzorec 8+6 v 7 zápasoch vyráža dych a prekračuje "úsekové" rekordy samotného Messiho.

 

Neymar so Suarezom zariadili aj stredajší triumf 3:0 nad BATE Borisov v Lige majstrov. "Proti organizovanému súperovi sme gólovo udreli vždy v tom správnom momente. Pri treťom presnom zásahu som musel vyvinúť maximálnu rýchlosť, kľúčové však bolo, že Luis Suarez mi adresoval fantastickú prihrávku. Naša spoluprácu funguje na jednotku, je medzi nami chémia," pochvaľoval si Brazílčan, autor dvoch gólov.

 

No tréner Luis Enrique tvrdí, že Messi je stále kľúčovým hráčom Barcy: "Teraz hráme naozaj dobre a dosahujeme úspešne výsledky. Messi nám však vždy chýba. Potešiteľné je, že napriek jeho absencii sa nám strelecky darí, veď v uplynulých piatich zápasoch sme strelili 13 gólov. S výkonom proti BATE som veľmi spokojný. Pre súpera sme predstavovali neustále nebezpečenstvo. Absolutórium si zaslúži Sergio Busquets, ktorý odohral fantastický zápas, lepšie to z jeho strany už ani byť nemohlo."

 

Trénerova chvála dlhoročnej opory na defenzívnom štíte demonštruje silu barcelonského futbalu. Ten je založený na akademickom systéme so silnými ofenzívnymi individualitami. V predchádzajúcich obdobiach sa od čias charizmatického Ronaldinha v prednej línii vystriedali hviezdy ako Thierry Henry, Samuel Eto'o, Zlatan Ibrahimovič, David Villa, či Alexis Sanchez. Teraz má Barcelona úplne najjagavejší menoslov a keď sa k žiariacemu duu Neymar-Suarez vráti Messi, katalánsky div futbalu bude ešte viac strašiť obrany súperov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies