Neymar podporuje protesty, Prandellimu vadí brazílske peklo

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 09:57 • 2 min
Neymar podporuje protesty, Prandellimu vadí brazílske peklo

FORTALEZA/RECIFE - Úspešné ťaženie brazílskej futbalovej reprezentácie na Pohári konfederácií FIFA 2013 zatieňujú pouličné protesty a boje obyvateľov krajiny proti vláde.

slovakia

left justify in out

"Kanárici" vyhrali v stredu svoj druhý zápas na turnaji, vo Fortaleze zdolali Mexičanov 2:0 a postúpili do semifinále. Hviezdou duelu bol talentovaný útočník Neymar, ktorý sa prezentoval presným zásahom a prihrávkou. "Som Brazílčan a milujem túto krajinu. Mám rodinu a kamarátov, ktorí tu žijú. Z tohto dôvodu chcem, aby bola Brazília bezpečnejšia, zdravšia a úprimnejšia. Jediný spôsob, ako môžem reprezentovať svoju krajinu, je na ihrisku - hraním futbalu. Odteraz sa budem pri príchode na ihrisko týmto inšpirovať," napísal Neymar po zápase na svojom facebookovskom konte a dodal: "Som smutný z toho, čo sa tu deje. Veril som však, že situácia nedospeje do štádia pouličných demonštrácií, kde sa ľudia dožadujú lepšej dopravy, zdravotníctva, vzdelania a bezpečnosti. To sú povinnosti vlády. Moji rodičia pracovali veľmi tvrdo a veľa, preto mne a mojej sestre mohli poskytnúť len minimálnu kvalitu životnej úrovne. Dnes, vďaka úspechu sa moje reči môžu zdať ako demagogické, ale nie sú. Podporujem demonštrantov v celej Brazílii."

V druhom stredajšom stretnutí zdolalo Taliansko v recifskej prestrelke Japonsko 4:3. Zverenci trénera Cesareho Prandelliho si týmto víťazstvom vydláždili po boku domácich Brazílčanov prienik medzi najlepšiu štvoricu. Päťdesiatpäťročný kouč sa po zápase sťažoval na extrémnu fyzickú záťaž spôsobenú klimatickými podmienkami v juhoamerickej krajine. Bývalému kormidelníkovi Fiorentiny či AS Rím sa nepáči nahustený program turnaja. "Je to zaujímavé podujatie, ale neuškodilo by viac dní voľna. Je tu veľmi horúco a hráči potrebujú viac času na regeneráciu. Sústreďujeme sa na to, aby sa čo najviac hráčov stihlo včas zotaviť. Zápas proti Brazílii je dôležitý, nemôžeme ho podceniť. Našim problémom je spätné získanie fyzickej sily. Potrebujeme odohrať ten súboj s tou istou rozhodnosťou a fyzickou kondíciou," povedal Prandelli. 

Taliani aj Brazílčania už síce majú istý postup, ale víťaz skupiny má možnosť vyhnúť sa v semifinále nasadenému mužstvu z druhej skupiny, čo v tomto prípade môžu byť úr



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies