Neymar podpísal s Barcelonou päťročnú zmluvu

NETKY.SK • 3 Jún 2013, 18:44 • 2 min
Neymar podpísal s Barcelonou päťročnú zmluvu

BARCELONA - Brazílsky futbalový útočník Neymar podpísal v pondelok päťročnú zmluvu so španielskym veľkoklubom FC Barcelona krátko po tom, ako v katalánskej metropole úspešne absolvoval zdravotnú prehliadku.

slovakia

left justify in out

Jeden z najväčších juhoamerických talentov za posledné roky tak vytvorí hviezdny útočný dvojzáprah s argentínskym kanonierom Lionelom Messim. Neymara po podpise zmluvy so španielskym majstrom privítali fanúšikovia "blaugrana". Hviezdneho futbalistu prišlo na štadión Nou Camp privítať asi 55.000 divákov, pričom niektorí na jeho príchod čakali celé hodiny.

Dvadsaťjedenročný Neymar odletel z Brazílie okamžite po prípravnom medzištátnom zápase s Anglickom, v ktorom 5-násobní majstri sveta v Rio de Janeiro remizovali na zrekonštruovanej Maracane 2:2. Podľa agentúry AP sa hráč okamžite presunul na Nou Camp, kde ho čakal fototermín pred klubovými insígniami, na ktorom sa zúčastnili stovky fanúšikov "Barcy" mávajúci s brazílskymi vlajkami. Následne ho čakali lekárske vyšetrenia, stretnutie s prezidentom Sandrom Rosellom so slávnostným podpisom zmluvy a tradičné prvé dotyky s loptou na trávniku štadióna pred ďalšími stovkami priaznivcov.

Ešte tesne pred jeho príchodom sa na margo nového spoluhráča vyjadril aj špílmacher "blaugrana" Andres Iniesta, ktorý verí, že Brazílčana čaká v drese FC Barcelona žiarivá budúcnosť. "Je to veľmi talentovaný hráč a nášmu klubu môže dať veľmi veľa. Dokáže preraziť súperovu obranu, strieľať góly a zabávať fanúšikov. Má pred sebou dlhú kariéru a prichádza na miesto, kde má najlepšie podmienky napredovať," povedal španielsky majster sveta aj Európy a tiež sa pokúsil zahnať obavy fanúšikov, či sa do jedného útoku "zmestia" dve hviezdy ako sú Neymar a Argentínčan Lionel Messi. "Nechajme ho robiť to, čo mu ide najlepšie. Obklopený hráčmi, ktorých tu máme, sa bude stále len zlepšovať. Veľkí hráči si medzi sebou vždy rozumejú. Leo pomôže Neymarovi byť lepším a Neymar zase Leovi."

Neymar je po legendárnom Pelém najlepším strelcom brazílskeho Santosu v histórii, keď v 230 dueloch nastrieľal 138 gólov. Vedenie Barcelony síce neprezradilo, koľko za jeho služby zaplatilo, no podľa brazílskych médií sa prestupová čiastka vyšplhala na 30 miliónov eur.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona