Neymar platnejší v reprezentácii ako v FCB, tvrdí Mendieta

NETKY.SK • 28 Jún 2014, 14:00 • 2 min
Neymar platnejší v reprezentácii ako v FCB, tvrdí Mendieta

RIO DE JANEIRO - Najväčšia brazílska hviezda na futbalových majstrovstvách sveta Neymar žiari oveľa jasnejšie v národných farbách, ako v drese klubového zamestnávateľa FC Barcelona. Tvrdí to bývalý skvelý španielsky reprezentant Gaizka Mendieta.

slovakia

left justify in out

"Brazília využíva Neymarove schopnosti oveľa lepšie, ako katalánsky tím," napísal pre špecializovaný portál goal.com bývalý stredopoliar Mendieta a pridal, že v Barcelone nie je mužom číslo jeden, no v reprezentácii mu patrí pozícia hlavnej hviezdy. S 35 gólmi a 21 asistenciami v 52 zápasoch za Brazíliu je jeho bilancia obdivuhodná. Pozoruhodné je, že má stále len 22 rokov. Najbližšie môže svoju výnimočnú formu potvrdiť v sobotňajšom osemfinálovom stretnutí proti Čile. 

 

"Šampionát si užíva a svoju úlohu zvláda bravúrne. Vždy je v pravý čas na správnom mieste a skóruje, keď to mužstvo potrebuje," chváli brazílskeho miláčika Španiel, ktorý sa predstavil na MS v roku 2002. "Nemyslím si, že Barcelona využívala Neymarove schopnosti naplno v minulej sezóne práve preto, že má Messiho. Nezabúdajme, že to bola iba prvá sezóna Brazílčana na Nou Campe a jeho výkony budú stále lepšie," predpovedá rodák z baskického Bilbaa, ktorý označil Neymara za najvážnejšieho kandidáta na zisk Zlatej kopačky pre najlepšieho strelca XX. svetového šampionátu. 

 

Neymar dal na MS 2014 zatiaľ štyri góly, tak isto ako Argentínčan Lionel Messi a Nemec Thomas Müller. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies