Neymar debutoval v drese Barcelony, favorit iba remizoval v Gdansku

NETKY.SK • 31 Júl 2013, 18:33 • 2 min
Neymar debutoval v drese Barcelony, favorit iba remizoval v Gdansku

GDANSK - Brazílsky futbalový talent Neymar si pripísal v utorok premiérový štart v drese svojho nového zamestnávateľa, katalánskeho veľkoklubu FC Barcelona. Dvadsaťjedenročný útočník zasiahol do hry ako striedajúci hráč na posledných dvanásť minút prípravného duelu s poľským tímom Lechia Gdansk, prekvapujúcu remízu 2:2 sa mu však nepodarilo odvrátiť.

slovakia

left justify in out

Neymar prišiel na ihrisko v 78. minúte, ale nevyskúšal si očakávanú spoluprácu s Lionelom Messim, pretože hviezdny Argentínčan opustil trávnik tri minúty predtým. Brazílčan už predtým prosil trénerov, aby ho poslali na ihrisko skôr. Neymar v závere zápasu vybojoval pre svoj tím niekoľko priamych kopov, do gólovej šance sa však nedostal.

"Som veľmi hrdý na to, že som mohol absolvovať premiéru v takom veľkom klube ako Barca. Potrebujem ale ešte trochu času na adaptáciu, aby som sa dostal do najlepšej formy," povedal brazílsky klenot, ktorý prestúpil na Nou Camp v júni z FC Santos za 57 miliónov eur a stal sa najdrahšou posilou katalánskeho klubu.

O presné zásahy úradujúceho španielskeho majstra, ktorý musel dvakrát doťahovať náskok súpera, sa postarali Sergi Roberto a Messi. Novovymenovaný tréner Barcelony Gerardo Martino ešte nesedel na lavičke "blaugranas", pred zápasom uprednostnil prácu s ostatnými hráčmi v Španielsku, takže mužstvo viedol asistent Jordi Roura. Svoj trénerský debut absolvuje Martino až v piatok proti bývalému Neymarovmu tímu FC Santos.

"Tento zápas pre mňa bude iný a trochu špecifický, ale teraz hrám za Barcelonu a vydám zo seba všetko," uviedol Neymar, ktorý zatiaľ nehral zápas spoločne s Messim, lebo sa minuli ako striedajúci hráči. "Messi je výborný človek a ľahko sa s ním komunikuje. Je to skvelý hráč, môj idol a som veľmi šťastný, že môžem hrať s ním v jednom tíme," dodal Neymar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona