Neymar čoskoro opäť pred súd pre prestupový podvod

NETKY.SK • 8 November 2016, 09:21 • 2 min
Neymar čoskoro opäť pred súd pre prestupový podvod

MADRID - Brazílsky futbalista Neymar sa čoskoro opäť postaví pred súd.

slovakia

left justify in out

Jeho prestup do FC Barcelona v roku 2013 nesie známky podovodu, čo zdúraznil aj sudca Najvyššieho súdu v Španielsku a uznal za relevantné dôvody na obvinenie jedného z najlepších útočníkov na svete. Po tomto rozhodnutí sudcu Josého de la Matu majú žalobcovia 10 dní na to, aby sformovali žiadosť na súdne pokračovanie prípadu. Pôvodne súd rozhodol, že neexistuje dostatok dôkazov proti Brazílčanovi. Neskôr sa prípad ocitol na odvolacom súde a teraz aj na Najvyššom súde.

 

Podľa žalobcov sa Juhoameričan a jeho otec, ktorý zároveň pôsobí v úlohe jeho agenta, dopustili podvodu, keď sa v roku 2013 pokúsili utajiť skutočnú prestupovú sumu, aby znížili províziu pre brazílsku investičnú spoločnosť DIS. Tá vlastnila 40-percentný podiel práv na Neymara. Katalánci tvrdia, že za Neymara uhradili 57,1 milióna eur, z toho 17 miliónov išlo Santosu a 40 miliónov firme, ktorú vlastní hráčov otec. Španielski vyšetrovatelia sa dopracovali k súčtu presahujúcemu 80 miliónov. Všetci zainteresovaní odmietli akékoľvek ilegálne konanie.

 

V obnovenom pojednávaní sa ráta aj s výpoveďami prezidenta FC Barcelona Josepa Mariu Bartomeua a tiež bývalého šéfa FCB Sandra Rosella. Podľa dokumentov, ktorými disponuje súd, spoločnosť DIS ešte v roku 2009 zaplatila 5 miliónov realov (1,4 mil. eur), aby získala 40-percentný podiel na prestupových právach za Neymara.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies