Neymar chce na OH napraviť debakel od Nemecka na MS

NETKY.SK • 17 Júl 2016, 21:20 • 2 min
Neymar chce na OH napraviť debakel od Nemecka na MS

BRASÍLIA - Brazílsky futbalista Neymar sa na olympijských hrách v Riu de Janeiro (5. - 21. 8) pokúsi odčiniť neúspech z domácich majstrovstiev sveta 2014. "Kanárici" na nich potupne prehrali v semifinále s Nemcami 1:7. Odvtedy 24-ročný útočník FC Barcelona nereprezentoval svoju domovinu na veľkom podujatí.

slovakia

left justify in out

"Je to špeciálna príležitosť. Nemyslím si to iba ja, cítime to všetci v tíme. Prípadná zlatá medaila by mala veľkú hodnotu pre celú Brazíliu. Je zarážajúce, že sme ešte nikdy nevyhrali olympijský turnaj," uviedol Neymar. Pre neho to bude už druhá účasť na OH, keď pred štyrmi rokmi v Londýne doviedol mužstvo až do finále. Tam v pozícii superfavorita nestačil so spoluhráčmi na Mexiko.

 

"Neymar patrí k najlepším na svete. Je pre nás veľkou posilou, určite bude vodcom aj pre mladších a menej skúsených hráčov," povedal tréner Brazílie Rogério Micale. Ten nahradil na lavičke Dungu po tom, ako Brazílčania nepostúpili zo základnej skupiny na tohtoročnom kontinentálnom šampionáte Copa América v Spojených štátoch amerických. Turnaj v rámci OH nie je oficiálnym podujatím FIFA, a preto kluby nie sú povinné uvoľňovať svoje hviezdy.

 

Neymar si však dokázal s "blaugranas" vyjednať výnimku. "Nikdy sa nevyhýbam zodpovednosti. Máme ohromnú príležitosť získať medailu a dúfam, že bude zlatá. Nerobím rozdiely medzi turnajmi, chcem vyhrať každý," uzavrel rodák z predmestia Sao Paula Mogi das Cruzes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies