Neymar cestuje do Kataru na lekárske testy, prestup do PSG na spadnutie

NETKY.SK • 1 August 2017, 07:38 • 2 min
Neymar cestuje do Kataru na lekárske testy, prestup do PSG na spadnutie

Dauhá - Prestup brazílskeho futbalového reprezentanta Neymara z FC Barcelony do Paríža St. Germain je údajne na spadnutie. Podľa viacerých svetových médií pricestuje v najbližších hodinách 25-ročný útočník do katarskej Dauhá, kde sa má podrobiť lekárskym testom a bude rokovať s katarským majiteľom PSG.

slovakia

left justify in out

Neymar opustil spoluhráčov v sobotu po prípravnom turné v USA a odcestoval do Číny, kde si plnil reklamné povinnosti. Teraz vraj priletí do Dauhá. Tam má rokovať s prezidentom PSG Nasserom Al-Khelaifom. "Dohoda s Neymarom vyzerá dobre, som o tom presvedčený," citovali miestne noviny Al-Watan prvého muža PSG.

 

Podľa medializovaných informácií musí ponúknuť Paríž za Neymara 222 miliónov eur, ktoré sú v jeho výkupnej klauzule. Tak by sa stal najdrahším hráčom na planéte. V španielskych médiách sa tiež objavila špekulácia, že Neymar dostane 300 miliónov eur od spoločnosti Qatar Sports Investments vlastniacej PSG za to, že sa stane ambasádorom MS 2022 v Katare. A tak by sa dokonca sám mohol vykúpiť zo zmluvy s Kataláncami.

 

"Barca" plánuje podať žalobu na Európsku futbalovú úniu (UEFA) v prípade, že jej francúzsky vicemajster Neymara "uchmatne". Španieli tvrdia, že každý klub, ktorý tak urobí, by nevyhnutne porušil pravidlá finančnej Fair play (FFP) UEFA o výdavkoch nad ich hranicami. FFP má dozerať na to, aby výdavky klubov nepresiahli ich výnosy.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies