Newyorský starosta Bloomberg vypísal súťaž pre európske metropoly

NETKY.SK • 24 September 2013, 14:06 • 2 min
Newyorský starosta Bloomberg vypísal súťaž pre európske metropoly

NEW YORK - Starosta New Yorku Michael Bloomberg ponúkol európskym mestám odmenu deväť miliónov eur, ak mu predložia zaujímavé plány na zlepšenie života v mestských oblastiach.

slovakia

left justify in out

Miliardár Bloomberg pozval do ním vyhlásenej súťaže približne 600 väčších miest Európy. Sľúbenú odmenu poskytne jeho osobná nadácia Bloomberg Philanthropies, oznámila dnes agentúra AP.  "Som silne presvedčený o tom, že mestá majú moc utvárať budúcnosť," uviedol pre AP Bloomberg. Avizovaná súťaž má podľa neho vygenerovať "odvážne myšlienky, ktoré môžu vzísť z Európy a rozšíriť sa po celom svete". 

Bloomberg v decembri definitívne opustí newyorskú radnicu, na čele ktorej stál 12 rokov. Jeho európska iniciatíva vychádza z podobnej súťaže Mayors Challenge (výzva pre starostov), ktorú jeho nadácia organizuje v Spojených štátoch.  

V Európe sa do nej môžu zapojiť mestá so 100.000 a viac obyvateľmi v 40 krajinách. Víťaz hlavnej ceny dostane päť miliónov eur a štyria ďalší po milióne. Laureátov by mali zverejniť o rok v jeseni. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies