Newyorský guvernér Andrew Cuomo odstúpil z funkcie pre sexuálny škandál

NETKY.SK • 11 August 2021, 12:37 • 2 min
Newyorský guvernér Andrew Cuomo odstúpil z funkcie pre sexuálny škandál

Newyorský guvernér Andrew Cuomo v utorok oznámil, že odstupuje po tom, ako zverejnená správa generálneho prokurátora zdokumentovala jeho viacnásobné obvinenia zo sexuálneho obťažovania žien.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na okolnosti bude teraz najlepšie, ak odstúpim a dovolím vláde vrátiť sa k vládnutiu, a preto to urobím, pretože pracujem pre vás a robím správnu vec,“ povedal Cuomo v televízii.

 

Súvisiaci článok: Joe Biden vyzval guvernéra Cuoma, aby rezignoval pre svoj sexuálny škandál

 

Prvou guvernérkou štátu sa tak stane Kathy Hochul. Namiesto toho, aby si priznal chybu, svoje rozhodnutie označil za rozhodnutie nevyhnutné na to, aby sa predišlo zdĺhavým hádkam a rozdeľovaniu, ktoré by zastavilo vládu štátu.

 

"Je to otázka života a smrti. Plytvanie energiou je to posledné, čo by vláda mala robiť. Nemôžem byť príčinou. Milujem New York a milujem vás. Všetko, čo som kedy urobil, bolo motivované láskou." 

 

V rozhovore odkázal svojim dcéram: "Chcem, aby z hĺbky srdca vedeli, že som to nikdy neurobil a nikdy by som úmyselne nerešpektoval ženu, nesprával by som sa k akejkoľvek žene inak, ako by som chcel, aby sa ony správali k nej, a to je úprimná pravda. Otec urobil chyby. A ospravedlnil sa, poučil sa a o tom je život.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona