Newyorské väznice zanedbávajú opatrenia na zabránenie samovraždám

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 09:54 • 2 min
Newyorské väznice zanedbávajú opatrenia na zabránenie samovraždám

NEW YORK - Dokumenty o 11 samovraždách od roku 2009 vo väzniciach v americkom meste New York ukazujú, že vo väčšine prípadov neboli dodržané bezpečnostné opatrenia, zavedené s cieľom zabrániť väzňom v ubližovaní samému sebe.

slovakia

left justify in out

Mestské a štátne dokumenty z vyšetrovania získala tlačová agentúra AP na základe práva na prístup verejnosti k informáciám. Dokumenty ukazujú, že zlyhanie pri dodržiavaní opatrení nastalo najmenej v deviatich týchto prípadoch.

 

V jednom prípade sa duševne chorý väzeň obesil na rúre sprchy, pričom to bol jeho tretí pokus za tri dni. Príkazy na vykonávanie 24-hodinového stráženia väzňa pre obavy zo spáchania samovraždy neboli nikdy splnené.

 

Mestská správa nápravných zariadení uviedla, že podniká ďalšie kroky na zabránenie samovraždám, ako je napríklad intenzívnejšia komunikácia medzi odborníkmi na duševné zdravie a väzenskými dozorcami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona