Newyorské úrady vylúčili, že explóziu na Manhattane spôsobil únik zemného plynu

NETKY.SK • 18 September 2016, 09:58 • 2 min
Newyorské úrady vylúčili, že explóziu na Manhattane spôsobil únik zemného plynu

NEW YORK - Explóziu, ktorá v sobotu večer miestneho času otriasla newyorským Manhattanom, mohlo spôsobiť po domácky zostrojené výbušné zariadenia. Informovala o tom spravodajská televízia CNN s odvolaním sa na zdroj v polícii.

slovakia

left justify in out

Oficiálne to zatiaľ nikto nepotvrdili, úrady však už vylúčili, že by výbuch bol nastal v dôsledku úniku zemného plynu.
Ako potvrdilo velenie newyorského hasičského zboru (FDNY), pri výbuchu bolo zranených 25 ľudí. Ich zranenia nie sú život ohrozujúce. Policajný hovorca J. Peter Donald informoval o niekoľkých zranených a ich prevozoch do nemocnice.


Americké médiá medzičasom zverejnili fotografiu zdeformovaného odpadkového koša, kde zrejme nastražená nálož vybuchla.


K policajným vyšetrovateľom, ktorí zisťujú príčiny tohto výbuchu, sa medzičasom pripojil aj Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI).


Správa o možnom útoku nastraženou náložou sa v súvislosti s výbuchom na Manhattane objavila niekoľko hodín po tom, ako dnes dopoludnia (miestneho času) podobné zariadenie - zrejme po domácky vyrobená rúrková bomba - explodovalo aj v štáte New Jersey, a to v odpadkovom koši v blízkosti trate charitatívneho behu na pomoc príslušníkom americkej pechoty a námorníctva. Pri tomto výbuchu nebol nikto zranený. Organizátori z preventívnych dôvodov beh zrušili.


O explózii v New Yorku bol informovaný aj prezident USA Barack Obama.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies