Newyorská radnica varuje obyvateľov pred silnými mrazmi, teploty majú klesnúť na mínus 30 stupňov Celzia

NETKY.SK • 12 Február 2016, 11:28 • 2 min
Newyorská radnica varuje obyvateľov pred silnými mrazmi, teploty majú klesnúť na mínus 30 stupňov Celzia

NEW YORK - Starosta New Yorku Bill de Blasio vydal v noci nadnes varovanie pred silnými mrazmi, ktoré sa v meste očakávajú počas nadchádzajúceho víkendu.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia newyorskej radnice teploty budú na minime v noci na sobotu, keď by mali klesnúť z mínus 18 na mínus 30 stupňov Celzia. Mrazivé počasie bude sprevádzať aj silný vietor.

 

Úrady preto Newyorčanom odporučili, aby počas nadchádzajúceho víkendu vychádzali čo najmenej von a v prípade, že je to nutné, teplo sa obliekli. Upozornili tiež, že očakávané veľmi nízke teploty môžu predstavovať nebezpečenstvo pre deti a starých ľudí.


Denník New York Daily News na svojej stránke citoval De Blasiovo vyhlásenie, v ktorom apeloval na Newyorčanov, aby "mimoriadne nízke teploty a mimoriadne ojedinelú situáciu brali veľmi, veľmi vážne".


Radnica súčasne informovala, že v meste platí "modrý kód", čo znamená, že úrady sa budú snažiť zabezpečiť, aby bez dočasného prístrešia nezostal žiaden bezdomovec.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies