Newyorská polícia pátra v súvislosti s výbuchom na Manhattane po občanovi afganského pôvodu

NETKY.SK • 19 September 2016, 14:48 • 2 min
Newyorská polícia pátra v súvislosti s výbuchom na Manhattane po občanovi afganského pôvodu

NEW YORK - Polícia v súvislosti výbuchom na newyorskom Manhattane pátra po 28-ročnom naturalizovanom americkom občanovi pôvodom z Afganistanu. Podľa starostu New Yorku Billa de Blasia môže byť tento muž - menom Ahmad Khan Rahami - nebezpečný a ozbrojený.

slovakia

left justify in out

Guvernér New Yorku Andrew Cuomo zase informoval, že v prípade útoku na Manhattane mohlo ísť o teroristický čin, ktorý mohol mať súvislosť so zahraničím.

 

"Dnešné informácie naznačujú, že tam mohla byť nejaká spojitosť so zahraničím, ale uvidíme, kam nás povedie ďalšie vyšetrovanie," povedal Cuomo, ktorý ešte v nedeľu vylučoval akúkoľvek spojitosť medzi výbuchom a medzinárodným terorizmom.

 

Podľa informácií amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) sa hľadaný Ahmad Khan Rahami narodil v Afganistane a neskôr získal občianstvo USA. Naposledy býval v meste Elizabeth v štáte New Jersey, ktoré leží neďaleko New Yorku.

 

V sobotu došlo v manhattanskej štvrti Chelsea k silnej explózii výbušného zariadenia, ktorá si vyžiadala 29 zranených. Všetkých z nich medzičasom prepustili z nemocnice. V prípade zatiaľ neboli vznesené žiadne obvinenia.

 

Na železničnej stanici v meste Elizabeth explodovalo dnes výbušné zariadenie skryté v batohu. Podľa správ médií sa v batohu nachádzalo až päť výbušných zariadení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies