Newyorčan uviazol na riečnom ostrove: Teplota dosahovala mínus 14 stupňov a fúkal silný vietor

NETKY.SK • 22 Január 2019, 07:26 • 2 min
Newyorčan uviazol na riečnom ostrove: Teplota dosahovala mínus 14 stupňov a fúkal silný vietor

NEW YORK - Členovia pobrežnej stráže v New Yorku zachránili v pondelok 21-ročného muža, ktorému sa za mrazivého počasia pokazil malý čln a uviazol na ostrove v rieke Navensink.

slovakia

left justify in out

Pobrežná stráž podľa uviedla, že posádka dorazila na ostrov niečo vyše pol hodiny po tom, ako v pondelok ráno prijala telefonát o incidente. Teplota vzduchu bola mínus 14 stupňov Celzia a vietor dosahoval rýchlosť takmer 50 kilometrov za hodinu.

 

Záchranné služby po celých Spojených štátoch uvádzajú, že silná snehová víchrica, ktorá cez víkend vyčíňala na severovýchode USA, si vyžiadala najmenej šesť mŕtvych.

 

img

 

Najnovšou obeťou sa stal muž, ktorý mal na starosti dopravu v školskom obvode na juhozápade štátu Michigan - postihol ho srdcový záchvat, keď odhadzoval sneh. Najmenej štyria ľudia zomreli v nedeľu, vrátane 12-ročného dievčatka na predmestí Chicaga. O život prišlo, keď sa hralo pri kostole a zosypala sa naň pevnosť zo snehu. Zamestnanca verejných služieb v štáte Connecticut smrteľne zranil padajúci strom, keď opravoval elektrické vedenie.

 

img

 

V štáte Wisconsin skolabovali a zomreli v nedeľu po odpratávaní snehu na dvoch rôznych miestach dvaja muži, 59-ročný a 91-ročný. V štáte Kansas zomrel v sobotu vodič snehového pluhu, s ktorým sa prevrátil pri odhŕňaní.

 

Tie isté oblasti severovýchodu USA má zasiahnuť ďalšia snehová víchrica aj koncom tohto týždňa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona