Newtown si v tichosti pripomína 3. výročie streľby na základne škole

NETKY.SK • 15 December 2015, 07:04 • 2 min
Newtown si v tichosti pripomína 3. výročie streľby na základne škole

NEWTOWN - Vlajky v celom americkom štáte Connecticut boli v pondelok spustené na pol žrde na počesť 26 ľudí, zastrelených pred troma rokmi počas masakru na Základnej škole Sandy Hook v meste Newtown.

slovakia

left justify in out

Mesto nenaplánovalo žiadne spomienkové podujatia, hoci modlitebne rôznych vierovyznaní usporiadali spomienkové stretnutia a miestne organizácie ponúkali obyvateľom poradenstvo a podporné služby.


Ráno 14. decembra 2012 sa mladý útočník Adam Lanza prestrieľal cez vchod do školy v Newtowne, v ktorej zabil 20 prvákov a šesť pedagógov. Lanza najprv doma zastrelil matku a potom sa vydal spáchať masaker. Nakoniec si vzal život, pripomenula tlačová agentúra AP.


Tragické výročie tento rok prvýkrát pripadalo na vyučovací deň. Predstavitelia školských zariadení v Newtowne zvažovali situáciu a rozhodli sa v pondelok nechať školy otvorené. Snažili sa držať obvyklého programu, ale pedagógovia zo škôl nižšieho stupňa ponúkali rodičom, ak o to požiadali, aj rady, ako sa s deťmi rozprávať o podobných streleckých masakroch.


Novú školu Sandy Hook majú otvoriť na jeseň 2016. Bude stáť na mieste pôvodnej školy, ktorú po streleckom útoku zbúrali. Medzitým žiaci tejto školy chodia na vyučovanie do budovy v susednom meste Monroe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona