Newey zostane v Red Bulle, chce ešte veľa titulov

NETKY.SK • 31 Október 2013, 14:01 • 2 min
Newey zostane v Red Bulle, chce ešte veľa titulov

ABÚ ZABÍ - Adrian Newey vyhlásil, že chce získať s tímom formuly 1 Red Bull ešte mnoho titulov. Značka so zázemím v Milton Keynes dosiahla uplynulý víkend na Veľkej cene Indie štvrté majstrovské double po sebe. Päťdesiatštyriročný konštruktérsky mág si pripísal už desiaty primát, okrem štyroch v Red Bulle má na konte aj päť s Williamsom a jeden s McLarenom.

slovakia

left justify in out

Brit v minulosti hovoril, že nechce celú kariéru stráviť vo formule 1. Slávny dizajnér si však momentálne užíva prácu v Red Bulle a zostáva plne sústredený na úlohu technického šéfa. "Radosť z práce pre tento tím spočíva v tom, že sme ho vytiahli z popola Jaguaru a dostali ho na dnešnú úroveň. Taktiež je to aj dosiahnutými úspechmi v ostatných rokoch. Budúci rok nás čaká veľká výzva pre zmeny v pravidlách a v súčasnosti sa venujem tejto problematike. Aerodynamiky sa to nedotkne tak ako v roku 2009, ale zmeny budú zrejmé - ide najmä o nové motory. Nie je jasné, či niekto z dodávateľov získa oproti ostatným výhodu. Otázkou zostáva spoľahlivosť, najviac na začiatku sezóny, ak nie aj počas nej. Navyše, zabudovanie motora do šasi je veľmi komplikované. Je tam veľa možností," uviedol Newey pre autosport.com.

Tento víkend je na programe Veľká cena Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch. Sebastian Vettel z Red Bullu sa predstaví na okruhu Yas Marina už v pozícii štvornásobného majstra sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies