Newcastle vďaka štyrom gólom Wijnalduma s prvým triumfom v sezóne

NETKY.SK • 19 Október 2015, 10:04 • 2 min
Newcastle vďaka štyrom gólom Wijnalduma s prvým triumfom v sezóne

NEWCASTLE - Deväť kôl čakali futbalisti Newcastlu United na prvý triumf v novej sezóne anglickej Premier League. V nedeľu si to v St. James Parku "odskákal" Norwich, ktorému čierno-bieli uštedrili debakel 6:2. Štyrmi gólmi sa na kanonáde podieľal holandský krídelník Giorginio Wijnaldum.

slovakia

left justify in out

"Straky" sa vďaka trojbodovému zisku odlepili z dna tabuľky. V nedeľu strelili viac gólov, ako v predchádzajúcich štyroch dueloch dokopy a dobre sa naladili pred derby so Sunderlandom, ktorý ako jediný tím ešte neokúsil chuť víťazstva. "Tento triumf sme potrebovali ako soľ. V tejto sezóne sme odohrali viacero dobrých zápasov, no vyšli sme v nich bodovo naprázdno," citovala agentúra Reuters slová Wijnalduma. Holanďan sa stal prvým štvorgólovým strelcom Newcastlu od roku 1999. Naposledy sa podobný kúsok podaril legendárnemu Alanovi Shearerovi, ktorý rozvlnil sieť Sheffieldu Wednesday dokonca päťkrát. Wijnaldum zaznamenal štyri góly už počas pôsobenia vo Feyenoorde Rotterdam v zápase s Groningenom.

 

Koučovi Newcastlu Steveovi McClarenovi spadol kameň zo srdca. "Už pred zápasom som hovoril, že sezóna sa pre nás dnes iba začína. Po prvom víťazstve cítime veľkú úľavu. Musíme byť najmä trpezliví. Teší ma, ako sa v zložitej situácii zachovali naši hráči i fanúšikovia, som na nich hrdý. Ukázali sme, v čom je naša sila. Zápas s Norwichom však ukázal, že stále máme slabiny, ktoré musíme odstrániť. Musíme mať lepšiu kontrolu nad loptou a neinkasovať zbytočné góly," zdôraznil McClaren.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies