Newcastle a Sparta sa dohodli! Dúbravka bude ďalším Slovákom v Premier League

NETKY.SK • 31 Január 2018, 14:07 • 2 min
Newcastle a Sparta sa dohodli! Dúbravka bude ďalším Slovákom v Premier League

NEWCASTLE - Slovenský futbalový reprezentačný brankár Martin Dúbravka v posledný deň zimného prestupového obdobia na Britských ostrovoch predsa len mieri do Newcastlu United.

slovakia

left justify in out

Zástupcovia tohto účastníka anglickej Premier League a českého AC Sparta Praha sa podľa webu periodika Daily Mail konečne dohodli na podmienkach hosťovania a 29-ročný gólman popoludní absolvuje v novom pôsobisku lekársku prehliadku. Náhradou za Dúbravku by pre Spartu mal byť 30-ročný Florin Nita z rumunského FCSB.

Web isport.cz v januári informoval, že Sparta neprijala úvodnú ponuku Newcastlu; išlo o polročné hosťovanie s opciou - "straky" by Sparte zaplatili 500-tisíc eur v zime a v lete v prípade využitia opcie ďalších 4,5 milióna eur. Podľa tohto istého zdroja po niekoľkých dňoch ticha Sparta obnovila iniciatívu a vedenie klubu ponúklo Newcastlu dve alternatívy.

 

Prvou malo byť hosťovanie do konca sezóny za 1,5 milióna eur a garancia letného odkúpenia hráča za 4,5 milióna, druhou možnosťou hosťovanie do konca sezóny za 2,5 milióna s tým, že v lete by Newcastle nemal povinnosť Dúbravku kúpiť. Ak by chcel, doplatil by 3,5 milióna. Podľa aktuálnych informácií isport.cz Newcastle v utorok poslal Sparte ponuku na hosťovanie za dva milióny s opciou na prestup za ďalšie štyri milióny.

Dúbravka, ktorý je v pražskom klube jednotkou medzi tromi žrďami, sa do povedomia fanúšikov na Britských ostrovoch dostal predovšetkým počas jesenných duelov SR proti Anglicku (prehra 1:2 v Londýne) a Škótsku (0:1 v Glasgowe) v neúspešnej kvalifikácii o postup na tohtoročné MS do Ruska. V minulosti pôsobil v Liberci, dánskom Esbjergu a rodnej Žiline.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona