New York Times odporúčajú čítateľom voliť Hillary Clintonovú

NETKY.SK • 25 September 2016, 09:37 • 2 min
New York Times odporúčajú čítateľom voliť Hillary Clintonovú

WASHINGTON - Denník The New York Times vyhlásil v rámci amerických prezidentských volieb podporu demokratickej kandidátke Hillary Clintonovej s tým, že akékoľvek programové porovnávanie s jej súperom Donaldom Trumpom je "márne". Informovala o tom v sobotu americká televízia CNN.

slovakia

left justify in out

"V akomkoľvek inom, bežnom volebnom roku by sme porovnávali programy dvoch prezidentských kandidátov bod po bode. Avšak tento volebný rok nie je bežný," napísal denník.


"Snaha o takéto porovnanie by bola márnou v politickej súťaži, kde jedna kandidátka - naša voľba, Hillary Clintonová - má za sebou politické skúsenosti a priehrštie pragmatických nápadov, pričom druhý kandidát - Donald Trump - neprezradil nič konkrétne o sebe či svojich plánoch, zatiaľ čo sľubuje modré z neba na striebornom podnose," uvádza sa v texte.

obrazokKomentár, ktorý vyjde v tlačenej forme dnes - deň pred prvou volebnou debatou - podčiarkuje význam národnej bezpečnosti a tvrdí, že Clintonová je lepšie kvalifikovaná tvoriť americkú zahraničnú politiku než jej republikánsky súper, odvolávajúc sa na jej skúsenosti počas pôsobenia na poste ministerky zahraničných vecí.


"Vojna a recesia prinútila Američanov, ktorí sa narodili po 9/11, dospieť rýchlo a tí si zaslúžia vyzretú prezidentku. Celoživotný záväzok riešiť problémy reálneho sveta predurčuje Hillary Clintonovú na tento post a krajina by jej mala umožniť začať pracovať," píše denník. Cieľom odporúčania je presvedčiť nerozhodnutých voličov, že Clintonová je výrazne lepšie pripravená spoluvytvárať zahraničnú politiku a poviesť Spojené štáty k ekonomickej prosperite a technologickým


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies