New York sužuje najdlhšia vlna horúčav za sedem rokov

NETKY.SK • 19 Júl 2013, 18:07 • 2 min
New York sužuje najdlhšia vlna horúčav za sedem rokov

NEW YORK - Východné oblasti Spojených štátov zasiahla mohutná vlna horúčav. Teplota vo veľkých mestách, ako sú Boston, Washington, Chicago či St. Louis, už niekoľko dní dosahuje okolo 40 stupňov Celzia, na mnohých miestach aj viac. Informovala o tom dnes tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V metropole New York ide o najdlhšie trvajúcu vlnu horúčav za sedem rokov, uviedli zdravotnícke úrady mesta, ktoré zriadilo priestory na ochladzovanie sa. Obyvateľov úrady vyzvali, aby to nepreháňali s fyzickou námahou a hlavne dávali pozor na staršie osoby a deti. Ľudia sa pokúšajú uniknúť horúčavám v mori, bazénoch, fontánach, klimatizovaných obchodoch a kaviarňach.

Vítané ochladenie je však už na dohľad, pretože vo večerných hodinách miestneho času by mal do horúčavou sužovaných amerických štátov doraziť studený front z Kanady a zo západu USA sa očakáva príchod pásma zrážok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies