New York predal Madoffove veci, od starých topánok po diamantový prsteň

NETKY.SK • 15 November 2010, 08:25 • 2 min
New York predal Madoffove veci, od starých topánok po diamantový prsteň

New York predal Madoffove veci, od starých topánok po diamantový prsteň

slovakia

left justify in out

img

Každý, kto by sa chcel poprechádzať v topánkach na doživotie odsúdeného finančníka Bernarda Madoffa, mal na to možnosť tento víkend. V sobotu (13. novembra) sa v New Yorku konala dražba Madoffových vecí z jeho tamojšieho sídla, od použitých topánok až po klenoty.
      Najvyššiu cenu zaplatili záujemcovia za snubný prsteň s 10,5-karátovým diamantom, ktorý Madoff kúpil svojej budúcej manželke. Prsteň patriaci Ruth Madoffovej predali za 550.000 USD (401.138 eur). Na druhom mieste sa umiestnili Madoffovej diamantové náušnice z Francúzska, ktoré za 135.000 USD získal neznámy kupec.
      Finančník, ktorý sa stal v USA symbolom nenásytnosti a podvodu, mal aj širokú kolekciu luxusných hodiniek. Medzi nimi rolexky, ktoré predali za 67.500 USD. Aj keď viac než 400 vecí sa radilo ku klenotom, v dome žili aj kultúrou. Jednou z kultúrnych položiek bolo koncertné krídlo značky Steinway z roku 1917, ktoré sa predalo za 42.000 USD.
      Keď Bernarda Madoffa pred dvomi rokmi zatkli za podvody na investoroch, americké úrady s cieľom aspoň čiastočne ich odškodniť zabavili postupne všetko čo vlastnil, vrátane obnosených ponožiek a spodnej bielizne s monogramom. Aj zisky zo sobotňajšej aukcie pôjdu na odškodnenie viac než 3000 klientov, ktorých Madoff v mnohých prípadoch obral o celoživotné úspory.
      Dražba v New Yorku bola druhou a poslednou v tomto meste, kde sa už predal všetok Madoffov majetok. Tretia a posledná aukcia sa bude konať na Floride, kde sa odpredajú veci z Madoffovho domu v Palm Beach, ktorý bol predaný minulý mesiac za vyše 5,5 milióna USD.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies