New Jersey v sérii ešte žije, v Los Angeles zvíťazilo 3:1

NETKY.SK • 7 Jún 2012, 06:32 • 2 min
 New Jersey v sérii ešte žije, v Los Angeles zvíťazilo 3:1

New Jersey v sérii ešte žije, v Los Angeles zvíťazilo 3 1 - Hokej Hokejisti New Jersey Devils si vynútili piaty finálový zápas zámorskej NHL, keď v noci na štvrtok zvíťazili na ľade Los Angeles Kings 3 1. Diabli znížili stav série na 1 3 a králi tak musel

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti New Jersey Devils si vynútili piaty finálový zápas zámorskej NHL, keď v noci na štvrtok zvíťazili na ľade Los Angeles Kings 3:1. "Diabli" znížili stav série na 1:3 a "králi" tak museli odložiť oslavy zisku svojho premiérového Stanleyho pohára.

      Finále play off NHL - 4. zápas:
      LOS ANGELES KINGS - NEW JERSEY DEVILS - 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
      Góly: 49. Doughty (Richards, Kopitar) - 48. Eliáš (Salvador, Zubrus), 56. Henrique (Clarkson, Ponikarovskij), 60. Kovaľčuk (Greene, Salvador). Rozhodcovia: O'Rourke, Rooney - Morin, Racicot, vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 22:24. Diváci: 18.867. Stav série: 3:1.
      zostavy:
      Los Angeles: Quick - Doughty, Scuderi, Vojnov, Mitchell, M. Greene, Martinez - Williams, Kopitar, Brown - J. Carter, Richards, Penner - Lewis, Stoll, King - Nolan, Fraser, Gagne
      New Jersey: Brodeur - Židlický, Salvador, Fayne, A. Greene, Tallinder, Volčenkov - Parise, Zajac, Kovaľčuk - Sýkora, Eliáš, Henrique - Clarkson, Josefson, Ponikarovskij - S. Bernier, Gionta, R. Carter

      Po bezgólových prvých dvoch tretinách otvoril skóre v 49. minúte český útočník Patrik Eliáš, domáci však už o minútu vyrovnali zásluhou obrancu Drewa Doughtyho. O triumfe hostí, do zostavy ktorých sa vrátil útočník Petr Sýkora a po takmer päťmesačnej pauze i obranca Henrik Tallinder, rozhodol necelých päť minút pred koncom tretej dvadsaťminútovky 22-ročný nováčik Adam Henrique. "Každý by chcel zažiť takúto situáciu. Človek chce, aby s ním počítali spoluhráči i tréneri. Teším sa, že mi dôverujú a pošlú ma na ľad v tak dôležitých momentoch zápasu. Snažím sa hrať a nerozmýšľam o tom, čo sa stane, keď dám, alebo nedám gól. Som jednoducho chlapec čo hrá hokej a má z toho radosť," citovala Henriqueho oficiálna stránka NHL.
      Konečnú podobu výsledku, vďaka ktorému Devils stále živia nádej na zisk štvrtého Stanleyo pohára, dal pri záverečnej power play domácich Iľja Kovaľčuk gólom do prázdnej bránky. New Jersey ešte nikdy neprehralo sériu v rámci vyraďovacej časti na nulu. "Nikdy sa nevzdávame, vždy máme dôveru v samých seba. Sme radi za toto víťazstvo, nikto ešte nie je pripravený dovolenkovať. Získali sme akoby ďalší týždeň navyše a uvidíme, čo sa stane," uviedol hviezdny ruský krídelník.
      Rekordne zaplnená aréna Staples Centre bola pripravená na dekorovanie nových šampiónov, Los Angeles však nevyrovnalo rekordný zápis z roku 1988 v podaní Edmontonu, ktorému stačilo na zisk trofeje len 18 zápasov play off. "Králi" sa zároveň mohli stať prvým tímom od roku 2007, ktorý získal Stanley Cup na domácom ľade, čo sa naposledy podarilo ich odvekému rivalovi z Anaheimu. "Nevedeli sme streliť gól. Mali sme pritom pár šancí, ktoré sme mohli premeniť. Súper hral trochu s väčším odhodlaním než my a to musíme v ďalšom zápase napraviť," skonštatoval útočník Anže Kopitar.
      Finále sa po dvoch dueloch v Kalifornii presunie späť do Newarku, séria bude pokračovať v noci na nedeľu. "Chceli sme ich posadiť do lietadla, nech ešte prídu do New Jersey. Stále sme v ťažkej situácii, je to len jeden zápas. Som si však istý, že súperovi sa už nechcelo vracať sa k nám. Urobíme všetko preto, aby sme im toto znechutenie pripravili ešte raz," vyhlásil brankár Martin Brodeur, ktorý v zápase zneškodnil 21 striel.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies