New Jersey sú po prehre s Carolinou 1:6 krok od vypadnutia, Tatar dostal mínusku

NETKY.SK • 10 Máj 2023, 09:15 • 2 min
New Jersey sú po prehre s Carolinou 1:6 krok od vypadnutia, Tatar dostal mínusku

NEW YORK - New Jersey prehralo v nočnom stretnutí play off NHL s Carolinou 1:6. V semifinále Východnej konferencie ich za stavu 1:3 na zápasy delí jedna prehra od vypadnutia.

slovakia

left justify in out

Hokejisti New Jersey v zostave s Tomášom Tatarom prehrali v nočnom stretnutí play off NHL s Carolinou 1:6. V semifinále Východnej konferencie ich za stavu 1:3 na zápasy delí jedna prehra od vypadnutia. Slovenský útočník odohral vyše osem minút, počas ktorých nebodoval a zaznamenal jeden mínusový bod. Český útočník Martin Nečas strelil dva góly, Jordan Martinook sa prezentoval gólom a dvoma asistenciami.

 

Carolina môže o postupe do konferenčného finále rozhodnúť v domácom zápase v noci na piatok. Devils znížili v predošlom stretnutí stav série na 1:2, keď súperovi strelili osem gólov (8:4) a gólovo začali aj štvrtý duel. Od 2. minúty viedli po tom, čo Jack Hughes tečom strely Tima Meiera potrestal chybu hostí. Napokon to však bol jediný gól Devils. Carolina vyrovnala v 18. minúte zásluhou Nečasa, ktorý ju v 28. minúte poslal do vedenia. Hurricanes rozhodli o svojom víťazstve v strede druhej tretiny, keď po druhom Nečasovom góle pridali do 33. minúty ešte ďalšie tri - 5:1. Devils nepomohlo k obratu ani následné striedanie brankárov, keď Vítka Vaněčka nahradil Akira Schmid. Naopak, v 40. minúte pridal Jordan Martinook šiesty gól hostí. Carolina nadviazala víťazstvom rozdielom piatich gólov na presvedčivé triumfy z úvodných dvoch duelov série, v ktorých vyhrala 5:1 a 6:1. Martinook je prvý hráč v histórii Hurricanes (resp. ich predchodcov Hartfordu Whalers), ktorý zaznamenal v play off štyri viacbodové zápasy po sebe.

 

highlighty zápasu Carolina - New Jersey

 

NHL - 2. kolo play off semifinále Východnej konferencie - 4. zápas New Jersey - Carolina 1:6 /stav série: 1:3/ semifinále Západnej konferencie - 4. zápas Seattle - Dallas 3:5 v 3. tretine /stav série: 2:1/.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies