New Jersey nestráca nádej, Brodeur: "Treba nejako nalomiť Quicka"

NETKY.SK • 4 Jún 2012, 11:50 • 2 min
New Jersey nestráca nádej, Brodeur: "Treba nejako nalomiť Quicka"

New Jersey nestráca nádej, Brodeur: "Treba nejako nalomiť Quicka"

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti New Jersey Devils musia pre zisk Stanleyho pohára vyhrať štyri z prípadných ďalších piatich finálových zápasov zámorskej NHL. V ceste im stoja Los Angeles Kings, ktorí z doterajších 16 duelov play off prehrali iba dvakrát. Napriek zložitej situácii "diabli" nestrácajú optimizmus.
      Los Angeles v prvých dvoch zápasoch na ľade súpera zvíťazilo zhodne 2:1 po predĺžení, vďaka čomu sa stal prvým tímom v histórii NHL, ktorý vyhral svojich prvých desať play off zápasov vonku. Vďaka vedeniu 2:0 v sérii budú mať šancu ukončiť sériu už doma, čo však Devils nemienia dopustiť. "Vnímame to tak, že potrebujeme vyhrať jeden zápas. Úprimne poviem, že do minulosti sa nepozerám," uviedol pre oficiálnu stránku súťaže útočník New Jersey Dainius Zubrus po nedeľňajšom rozkorčuľovaní tímu na tréningovej ploche kalifornského klubu.
      Vancouver Canucks, St. Louis Blues a Phoenix Coyotes dokázali v prvých troch kolách uchmatnúť "kráľom" dohromady iba dva zápasy. Hoci New Jersey stojí pred úlohou vyhrať dvakrát toľko zápasov, ruský útočník Iľja Kovaľčuk to vidí reálne. "Pre víťazstvo v sérii musí jeden z tímov vyhrať štyri zápasy. Nie dva, nie tri, nie jeden. Súper bol dostatočne dobrý na to, aby vyhral prvé dva duely, no uvidíme v ďalších pár zápasoch, ako to bude vyzerať," skonštatoval.
      Nádej New Jersey na zvrat vývoja finále povzbudzuje aj skutočnosť, že oba zápasy boli vyrovnané a rozhodnutie prinieslo zakaždým až predĺženie. "V druhom zápase bolo na našej hre vidieť množstvo dobrých vecí a pokojne sme mohli byť na víťaznej strane my. Áno, po zanalyzovaní duelu sme prišli na to, že naša presilovka mohla byť o niečo lepšia a to isté možno povedať o niektorých ďalších herných činnostiach. Celkovo sme však odohrali dobrý zápas," uviedol tréner Devils Peter DeBoer a v podobnom duchu sa vyjadril aj brankár Martin Brodeur: "Ideme správnym smerom. Síce sme dvakrát prehrali, ale v tých zápasoch sme neboli horší. Dokázali sme si vypracovať šance, no v tejto súvislosti treba vysloviť uznanie brankárovi Jonathanovi Quickovi a celej defenzíve súpera. My musíme zostať verní svojej hre a ísť za svojím cieľom. V najbližšom zápase by bolo skvelé rýchlo sa ujať vedenia a nejako nalomiť Quicka."
      Tretí finálový zápas je na programe v noci na utorok.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies