Slováci s Nemcami utrpeli debakel, hrali veľmi nevýrazne

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 20:07 • 2 min
Slováci s Nemcami utrpeli debakel, hrali veľmi nevýrazne

PETROHRAD - Slovenská hokejová reprezentácia prehrala v utorkovom zápase na 80. majstrovstvách sveta v Rusku s výberom Nemecka 1:5. Slováci síce v Petrohrade viedli gólom Cehlárika, ale od druhej tretiny hrali veľmi nevýrazne a súperovi dovolili otočiť a získať všetky tri body.

slovakia

left justify in out

Skóre stretnutia základnej B-skupiny v Športovom paláci Jubilejnyj otvoril v 9. min debutant na MS Peter Cehlárik, po ktorého pokuse musel hlavnému rozhodcovi ukázať puk v súperovej bránke Marek Bartánus.

 

Od druhej tretiny chýbal v slovenskej zostave útočník Tomáš Hrnka, ktorého z duelu vyradila narazená kľúčna kosť. Druhá časť Slovákom vôbec nevyšla, inkasovali v nej tri góly postupne z hokejok Hagera, Gogullu a Reimera.

 

Slováci utrpeli prvú prehru, Cíger: Boli sme slabí

 

V tretej časti pridal Macek štvrtý gól Nemcov a Branislava Konráda v slovenskej bránke nahradil Július Hudáček. Definitívnu bodku za duelom dal presný zásah Kahuna v 55. min, ktorým upravil na 1:5 z pohľadu slovenského mužstva.

Jubilejný stý duel v národnom tíme si v utorok pripísal obranca Ivan Švarný, útočník Peter Cehlárik zaznamenal v 24. reprezentačnom súboji tretí gól, premiérový na MS pri debute na svetovom šampionáte.

 

Ohlasy médií po prehre s Nemeckom: Slovensko narazilo, kto by čakal taký kiks?


V 51. vzájomnom súboji si Nemci pripísali 23. triumf, Slováci ich majú na svojom konte 27 a jeden zápas sa skončil nerozhodne.

Tím SR na svetovom šampionáte najbližšie nastúpi v stredu 11. mája o 15.15 h SELČ proti Francúzsku.

B-skupina (Petrohrad/Rus.):


Slovensko - Nemecko 1:5 (1:0, 0:3, 0:2)


Góly: 9. Cehlárik (M. Bartánus, J. Mikuš) - 25. Hager (Gogulla, Schütz), 29. Gogulla (Müller, Reimer), 35. Reimer (Kahun, Draisaitl), 44. Macek, 55. Kahun (Reimer, Rieder)


Vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Iverson (Kan.), Rantala (Fín.) - Kilian (Nór.), Ritter (USA)

Zostavy:
Slovensko: Konrád (44. J. Hudáček) - Meszároš, Sersen, Marinčin, Sekera, Graňák, J. Mikuš, Jaroš, Švarný - Dravecký, Réway, M. Bakoš - Jurčo, Viedenský, L. Hudáček - Cehlárik, T. Marcinko, M. Bartánus - Lušňák, A. Šťastný, T. Hrnka
Nemecko: Pielmeier - Müller, Reul, Holzer, Ehrhoff, B. Boyle, Akdag, Braun - M. Goc, Y. Seidenberg, Kink - Macek, Draisaitl, Nöbels - Reimer, Kahun, Rieder - Schütz, Hager, Gogulla - Fauser

 

Pre Hrnku sa šampionát skončil, so zraneným ramenom musí pod nôž


Už v závere 3. min mali Slováci výhodu presilovky, no mohutné obstreľovanie bránky Pielmaiera neprinieslo úvodný gól duelu. Na opačnej strane už v rovnovážnom stave Rieder pálil dvakrát priamo do Konráda. Skóre otvorili Slováci v 9. min, keď debutant na MS Cehlárik zblízka vystrelil a puk pomaly "zapadol" za - 1:0. Hlavný rozhodca síce najprv rozpažil, no potom mu M. Bartánus ukázal puk v bránke Pielmaiera a tím SR viedol. V závere prvej časti pred súperovou bránkou nepochodili Jurčo ani M. Bartánus.

Nemcom sa podarilo vyrovnať na 1:1 v 25. min po rýchlej akcii, na konci ktorej stál Hager. Slovenskému mužstvu potom nevyšla presilovka a zahrmelo na opačnej strane - v 29. min Gogulla napriahol od modrej čiary a po nepríjemnom teči skončil puk za Konrádom. Nemci zvýšili svoje vedenie v presilovej hre v 35. min, Reimer sa ocitol sám pred slovenským gólmanom a nezaváhal. Konrád ešte pred druhou sirénou dobre zasiahol pri prečíslení súpera.

Na začiatku tretej časti tím SR nevyužil presilovku a keď v 44. min zvýšil na 4:1 Macek, Konráda v slovenskej bránke nahradil J. Hudáček. Nemci si umnou hrou udržiavali získaný náskok a nepúšťali Slovákov do vyložených šancí. Definitívnu bodku za duelom dal Kahunov gól v 55. min po peknej kombinácii Nemcov v útočnom pásme.

Tabuľka B-skupiny:


1. Kanada 3 3 0 0 0 20:2 9
2. Fínsko 3 3 0 0 0 14:5 9
3. Slovensko 3 2 0 0 1 10:7 6
4. Nemecko 3 1 0 1 1 8:9 4
5. USA 3 1 0 0 2 9:11 3
6. Francúzsko 2 0 1 0 1 4:7 2
7. Maďarsko 2 0 0 0 2 2:11 0
8. Bielorusko 3 0 0 0 3 5:20 0


Legenda: poradie, mužstvo, zápasy, víťazstvá v riadnom hracom čase (3 b.), víťazstvá po predĺžení alebo sam. nájazdoch (2 b.), prehry po predĺžení alebo sam. nájazdoch (1 b.), prehry v riadnom hracom čase (0 b.), skóre, body.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies