Nevšedný prípad z Pezinka. Otec plánoval vraždu dcéry. Za video ponúkol 30-tisíc eur!

NETKY.SK • 21 Marec 2022, 18:09 • 2 min
Nevšedný prípad z Pezinka. Otec plánoval vraždu dcéry. Za video ponúkol 30-tisíc eur!

PEZINOK - V pondelok sa postavila pred senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) dvojica občanov Veľkej Británie, ktorí mali pripravovať vraždu dcéry jedného z nich. Dôvodom malo byť podľa obžaloby zneuctenie rodiny a islamského náboženstva.

slovakia

left justify in out

Obžalovaní Mohamed Patman a jeho bratranec Darya Khan Saf, pochádzajúci z Afganistanu, vinu odmietajú. Podľa obžaloby poškodená údajne zneuctila rodinu a náboženstvo odchodom zo spoločnej domácnosti do Rakúska a na Slovensko, manželstvom s mužom židovského vierovyznania, konvertovaním z islamu na inú vieru a produkciou filmov s pornografickým obsahom. Vraždu mali pripravovať najneskôr od augusta 2018.

 

 

img

Mohamed Patman

 

Z obžaloby vyplýva, že dvojica mala viackrát pricestovať na Slovensko, získavať bližšie informácie o poškodenej a pripravovať vraždu. Jej otec Mohamed Patman mal inému mužovi sľúbiť za vraždu 30 000 eur. „Táto suma mala byť odovzdaná po tom, keď uvidí videozáznam, že bola poškodená zavraždená,“ priblížil prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

 

Prečítajte si tiež: Posun v kauze zmeniek TV Markíza. Štefan Agh ide do väzenia!

 

Otec hovorí, že dcéru nezákonne zadržiava a zneucťuje organizovaná skupina. Zámerom ciest na Slovensko mala byť jej záchrana. Obžalovaní poukazujú na nesprávne preložené prepisy komunikácie, ktoré sú vo vyšetrovacom spise. „Preukážem, že obvinenia sú bezdôvodné,“ vyhlásil Patman. Obžaloba podľa neho neobsahuje dôkazy, že by chcel svoju dcéru zabiť.

 

Darya Khan Saf vypovedal, že bol v minulosti na Slovensku so synom na výlete. Kritizoval, že synovi neumožnili vypovedať. „Radšej ma popravte, ako ma takto budete tyranizovať,“ zdôraznil s tým, že je 30 mesiacov väzobne stíhaný. Obžalobu považuje za vykonštruovanú. Tvrdí, že poškodenú Khadiju Cohen videl len raz v živote.

 

img

Darya Khan Saf

 

„Odkedy manželka odišla v roku 2013 z Londýna, vedeli sme, čo nás čaká. Že bude prenasledovaná a že ju budú chcieť zabiť. Vyplýva to z histórie vrážd zo cti,“ vyhlásil manžel poškodenej David Cohen. Ďalej uviedol, že sa mal obžalovaný svojej dcére vyhrážať, že v prípade odchodu z domu ju budú prenasledovať a zabijú ju. Po zatknutí obžalovaných mali tieto vyhrážky prestať.

 

Možno vás zaujme: Národný bezpečnostný úrad zablokoval štyri internetové stránky



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona