NEVS dokončil prevzatie aktív Saabu, získal práva na značku, no nie na logo

NETKY.SK • 4 September 2012, 06:53 • 2 min
NEVS dokončil prevzatie aktív Saabu, získal práva na značku, no nie na logo

NEVS dokončil prevzatie aktív Saabu, získal práva na značku, no nie na logo - Svet Čínsko-švédska spoločnosť National Electric Vehicle Sweden (NEVS) dokončila kúpu väčšiny aktív skrachovanej švédskej automobilky Saab. Už čoskoro plánuje opätovne spustiť p

slovakia

left justify in out

imgČínsko-švédska spoločnosť National Electric Vehicle Sweden (NEVS) dokončila kúpu väčšiny aktív skrachovanej švédskej automobilky Saab. Už čoskoro plánuje opätovne spustiť produkciu, tentoraz elektrických áut. Prvé auto vychádzajúce z technológie Saabu chce na trh uviesť do 18 mesiacov, dodala NEVS.
   NEVS kúpila kľúčové aktíva Saabu, ktorými sú vlastná automobilka Saab Automobile vrátane hlavného závodu v Trollhättane, ako aj divízie Saab Automobile Powertrain a Saab Automobile Tools, začiatkom leta po tom, ako sa automobilke nepodarilo nájsť investora. Švédska firma, ktorá sa dostala do finančných problémov, oznámila bankrot v decembri minulého roka. Spoločnosť NEVS bola vyhlásená za nového majiteľa hlavných aktív Saabu v júni tohto roka.
      K dokončeniu kontraktu došlo po tom, ako sa vedenie NEVS dohodlo s výrobcom nákladných áut Scania a výrobcom vojenskej a leteckej techniky Saab AB na práve označovať nové autá značkou Saab. Značku totiž vlastnili všetky tri firmy, ktoré boli kedysi súčasťou jednej spoločnosti. Na druhej strane logo, ktoré predstavuje hlava mýtickej bytosti gryfa, však NEVS na svojich autách používať nemôže.

Zdroj: TASR/Reuters, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies