Nevraživosť v Islamskom štáte narastá, už sa vraždia medzi sebou

NETKY.SK • 23 November 2017, 14:55 • 2 min
Nevraživosť v Islamskom štáte narastá, už sa vraždia medzi sebou

DŽALÁLÁBÁD - Kvôli rivalite vo vlastných radoch odrezali vo štvrtok militanti Islamského štátu vo východoafganskej provincii Nangarhár hlavy svojim 15 spolubojovníkom.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na miestne oficiálne zdroje o tom informovala agentúra Reuters. Ďalšie podrobnosti neboli bezprostredne k dispozícii a Islamský štát túto skutočnosť nepotvrdil.

Islamský štát je teroristická organizácia, neslávne známa pre svoju brutalitu. Popravu uskutočnili v meste Súrcháb Bázár v okrese Ačín na juhu Nangarháru.

 

Nangarhár, provincia, kde sa toto hnutie prvýkrát objavilo začiatkom roka 2015, je nestabilným centrom Islamského štátu i iných afganských militantných skupín pôsobiacich na slabo chránených hraniciach s Pakistanom - napríklad Talibanu.

 

Taliban a Islamský štát už v Nangarháre medzi sebou často bojovali. Obe skupiny sú dlhodobým cieľom amerických leteckých útokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies