Nevládnemu mužovi ukradli tvár, dcéra našla FOTO svojho zosnulého otca na krabičke cigariet

NETKY.SK • 24 Apríl 2017, 16:14 • 2 min
Nevládnemu mužovi ukradli tvár, dcéra našla FOTO svojho zosnulého otca na krabičke cigariet

LONDÝN - Jodi Charles (42) zostala poriadne šokovaná a znechutená po tom, ako na cigaretovej krabičke svojho kamaráta našla tvár svojho mŕtveho otca. Tá mala byť súčasťou varovania pred zdravotnými následkami fajčenia.

slovakia

left justify in out

Matka dvoch detí tvrdí, že si je "110 percent" istá, že na obrázku je jej otec David Ross, ktorý zomrel v roku 2015 vo veku 66 rokov. Podľa nej neexistuje žiadna možnosť, že by dal súhlas na použitie jeho fotografie na obaly cigariet žnačky Amber Leaf či akejkoľvek inej.

David bol vodič sanitky a napriek tomu, že fajčil zomrel na niečo úplne iné. Mal problémy s kostnou dreňou a vyskytol sa u neho zriedkavý typ rakoviny krvi.

 

V nemocnici strávil 10 mesiacov, počas ktorých mu s udržaním niektorých životných funkcií pomáhali prístroje. Ležal v bezvedomí a Jodi si myslí, že práve niekedy v tom čase ho niekto tajne odfotil.  Na obrázku je muž s identickou tvárou ležiaci v bezvedomí na nemocničnom lôžku s dýchacím tubusom v ústach.

 

Jodi sa počas tohto náročného obdobia o svojho otca poctivo starala a veľmi dobre tak pozná každý centimeter jeho tela.  Hoci sa s jeho smrťou už vyrovnala, teraz sa do jej srdca všetka bolesť vrátila.

 

Vadí, jej aj to, že jej otec nezomrel na chorobu súvisiacu s fajčením, a preto je zneužitie jeho tváre na krabičkách "absolútne odporné".

 

img

 

"Strihala som vlasy môjho otca 20 rokov. Viem presne, ako sa jeho vlasy „správali,“ kde sa točili, kde mal cestičku a podobne. Upravovala som mu aj obočie. Poznám aj ten najmenší detail jeho tváre. Na fotografii je určite on,“ vysvetlila Jodi. Ako ďalší dôkaz dodala informáciu, že jej otec mal na jednotky intenzívnej starostlivosti opuchnuté oči presne ako na krabičke.

 

Európska komisia tvrdí, že na obrázku je niekto iný, a to niekto spomedzi ďalších 42 ľudí odfotených pre používanie na krabičkách po celej Veľkej Británii.  

 

img

 

Tvár Davida objavila dokonca Jodina 14-ročná dcéra, ktorá za ňou s touto nepríjemnou informáciou pribehla. Tvárou Davida si je absolútne istá aj jeho manželka.

 

Európska komisia sa podľa vlastných slov nemôže vyjadrovať k problémom všetkých jednotlivcov a riešiť ochranu ich indetity, dodala len, že: "Je nám veľmi ľúto, že došlo k tomuto nepríjemnému prípadu, v ktorom mladá dáma verí, že jej otec je zobrazený na zdravotnom varovaní.“ Komisia ďalej uviedla, že všetci jednotlivci uvedení na fotografiách dali vopred svoj súhlas.

 

Jodi sa s týmto vyhlásením neuspokojila a uvažuje o súdnej ceste. Chce, aby fotografiu jej otca z krabičiek stiahli a zaplatili za jeho zneuctenie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona