Neville sa s Valenciou trápi, podľa Mendietu ho nevyhodia

NETKY.SK • 8 Február 2016, 12:43 • 2 min
Neville sa s Valenciou trápi, podľa Mendietu ho nevyhodia

VALENCIA - Iba štyri víťazstvá zo 16 zápasov, taká je doterajšia vizitka trénera futbalovej Valencie Garyho Nevilla.

slovakia

left justify in out

Anglický kouč dosiahol spomenuté štyri triumfy v národnom pohári proti treťoligovému Barakaldu (2:0), dvakrát zdolal Granadu (4:0 a 3:0) a raz Las Palmas (1:0) - všetko papierovo slabšie tímy. V najvyššej španielskej súťaži Valencia od 13. decembra pod jeho vedením odohrala deväť stretnutí s bilanciou 0-5-4.

 

Okrem toho v domácom pohári raz remizovala s Las Palmas (1:1) a prehrala vysoko s Barcelonou (0:7). Zvyšným šestnástym duelom je Nevillov premiérový - domáca prehra v Lige majstrov s Lyonom 0:2.


Ikona "netopierov" Gaizka Mendieta si však myslí, že asistent trénera anglickej reprezentácie nedostane vyhadzov a prízvukuje, že hráči musia vziať časť viny na svoje plecia. "Podľa mňa ho nevyhodia. Prezident a majiteľ stále veria v Garyho a vzhľadom na svoj krátky pobyt v klube by mal zostať. Športový riaditeľ a fanúšikovia nemusia byť však rovnakého názoru. Nejde len o výsledky, ale aj herný prejav. Keď sa pozriete na ich štýl, vyzerajú ako tím, ktorý nie je pripravený na súťaženie na úrovni, na ktorú by mal mať," povedal pre Sky Sports 41-ročný Mendieta, ktorý vo Valencii strávil deväť sezón, za klub odohral 294 súťažných stretnutí a strelil v nich 58 gólov.


Gary Neville debutoval na lavičke Valencie 9. decembra v spomenutom dueli proti Lyonu a sám si uvedomuje, že nemá na ružiach ustlané. "Predtým, ako som sem prišiel, som povedal, že moja práca sa bude posudzovať do piatich mesiacov. Udialo sa to však už v priebehu šiestich týždňov. V posledných dvoch zápasoch sme si vzhľadom na výkon nezaslúžili prehrať. Som si vedomý následkov, keď nedosiahnete požadované výsledky. Každý momentálne trpí, nejde nám to podľa predstáv. Pokračujem v práci, situáciu preberám s majiteľmi. Musíme sa rýchlo spamätať, chápem to," povedal Neville po nedeľňajšej prehre 0:1 na pôde Betisu Sevilla.


Najbližšie sa Valencia predstaví 13. februára doma proti Espanyolu Barcelona. V tabuľke Primera División jej po 23 kolách patrí 13. miesto s 25 bodmi a bilanciou 5 víťazstiev, 10 remíz a 8 prehier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies