Neville s Valenciou nevíťazí, fanúšikovia sú nespokojní

NETKY.SK • 2 Február 2016, 09:31 • 2 min
Neville s Valenciou nevíťazí, fanúšikovia sú nespokojní

VALENCIA - Gary Neville tušil, že futbalový trénerský džob na najvyššej úrovni nie je prechádzka kvitnúcou záhradou, ale v španielskej Valencii zažíva viac negatívnych emócií, než si vopred predstavoval.

slovakia

left justify in out

Rečová bariéra, zranenia kľúčových hráčov, prehry a nespokojní fanúšikovia. Ani nie dva mesiace od momentu, keď bývalý anglický reprezentačný obranca prevzal klub zo štadióna Mestalla, mu hrozí možno aj predčasný koniec. Valencia v ôsmich zápasoch pod vedením Nevilla ani raz nezvíťazila a klesla na 12. miesto v tabuľke Primera División iba 5 bodov nad zónu zostupu. Zatiaľ posledným sklamaním je víkendová domáca prehra so Sportingom Gijón, po ktorej sa na štadióne rozliehal piskot nespokojných divákov.

"Vo väčšine zápasov nám chýbali kľúčoví hráči so skúsenosťami ako Diego Alves, Javi Fuego a Enzo Pérez. Niečo podobné som sám zažil počas kariéry. Vždy bolo lepšie, keď som mal pri sebe spoluhráčov s väčšími skúsenosťami, o ktorých som sa v dôležitých momentoch mohol oprieť. Teraz, keď sa nám všetci títo hráči vracajú do zostavy, budeme silnejší,“ myslí si Gary Neville.

Nebolo by férové označiť všetko pod jeho vedením za zlé. Aj v zatiaľ poslednom zápase proti Gijónu si hráči Valencie utvorili pomerne dosť streleckých príležitostí, útočník Álvaro Negredo mohol sám dvakrát rozvlniť sieť, ale svoje šance nevyužil. Napokon hráči Valencie prehrali najtesnejším rozdielom gólom z pokutového kopu.

 

"Beriem svoj podiel viny na seba. Útočník je na to, aby strieľal góly. Fanúšikovia sú nespokojní a majú pravdu. Musíme sa dať dokopy, poučiť sa z vlastných chýb a to čo najskôr,“ vravel Negredo. Klub zatiaľ stojí za svojím trénerom, čo verejne proklamoval športový riaditeľ Jesús García Pitarch. "Gary prevzal mužstvo v nie dobrej situácii. Veríme, že náš tréner všetky ťažkosti prekoná. Musíme byť trpezliví,“ ubezpečil Pitarch.

Keď 40-ročný Neville preberal po Nunovi Espiritovi Santovi Valenciu, vedenie aj fanúšikovia mali veľké oči, hoci dali šancu prakticky trénerskému začiatočníkovi. Jeho skvelá futbalová kariéra v Manchestri United aj drese Albiónu a solídne vystupovanie ako televízneho futbalového analytika im dávali dôvody na optimizmus. Okolnosti mu však od začiatku nepriali. "Áno, ale problémy nejakého druhu majú všetci. Na to sa stále nemôžeme vyhovárať, že sme mali zranených a chorých hráčov,“ podotkol Neville.

Zatiaľ jediným jeho úspechom na novom španielskom pôsobisku bol postup do semifinále Kráľovského pohára, kde však Valencii neprial žreb. Jeho tím narazí na obhajcu trofeje FC Barcelona. Prvý zápas je na programe už v stredu na Camp Nou v Barcelone. "Víťazstvo v tomto zápase by zrejme vyriešilo veľa problémov," prognózuje AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona