Neviete, ako na zariadenie bytu? Riaďte sa týmito 4 radami

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 10:03 • 2 min
Neviete, ako na zariadenie bytu? Riaďte sa týmito 4 radami

BRATISLAVA - Chcete krásne a štýlové bývanie? Nepotrebujete vzdelanie bytového dizajnéra na to, aby ste si z domova vyčarili vkusné miesto. V dnešnej dobe internetovej si viete na blogu prečítať všelijaké užitočné tipy a z fotiek iných príbytkov zas načerpať inšpiráciu. Vo všeobecnosti vám ale stačí dodržiavať tieto 4 jednoduché rady.

slovakia

left justify in out

Jedna miestnosť, jeden štýl.

Rustikálna sedacia súprava, ultra moderný stolček, retro koberec a dekorácie od afrického etna po francúzsky vintage – presne takto štýlová obývačka rozhodne nevyzerá. Ideálne je, ak v jednom smere zladíte celý príbytok, pôsobí potom jednoliatym a harmonickým dojmom. Vkusné a nevyhnutné minimum je však jednota charakteru miestnosti. Je vášmu srdcu blízky vintage? Zariaďte si v ňom celú spálňu. Nemiešajte ho ale s modernými svietidlami v minimalistickom dizajne len preto, že sa vám páčia.

 

U farieb platí – menej je viac.

Zlaté pravidlo v móde i interiérovom dizajne znie: farebná striedmosť. Nesmrteľná a vždy elegantná biela v kombinácii s jednou výraznou farbou, alebo celá miestnosť v rôznych odtieňoch tej istej farby – to sú 2 hity poslednej doby, ktoré sú horúce už desaťročia. „In“ sú hlavne červená, marhuľová, ružová či horčicová. Kombinácia napríklad vínových doplnkov a bieleho zariadenia je veľmi efektná a okamžite ukáže váš vyberaný vkus.

 

Dbajte i na pohodlie a praktickosť.

Čo s drahými modernými kúskami, keď sa medzi nimi nebudete cítiť príjemne? Čo z gauča v minimalistickom dizajne, keď sa vám na ňom zle sedí? Alebo s nepraktickými dekoráciami, na ktoré len sadá prach? V dnešnej dobe sa nosí nábytok i doplnky čo najfunkčnejšie. Posuvné stolíky či také, ktoré môžete rozložiť a zmeniť tak ich výzor, sú momentálne v kurze. Pred nákupom jednotlivých kusov zariadenia premýšľajte  nielen nad tým, či vám do izby budú pasovať štýlovo, ale aj či maximálne poslúžia svojmu účelu.

 

Nezabudnite na osvetlenie.

Lustre a lampy neplnia len funkčnú úlohu osvetlenia priestoru. Dizajnové svietidlá sú čerešničkou na torte, ladiacim doplnkom k „outfitu“ miestnosti. Súčasné trendy v interiérovom osvetlení sa pomaly odkláňajú od centrálneho stropného svietidla ako jediného zdroja svetla v izbe. Doplňte ho napríklad stojacími lampami pri sedacích vakoch, či bodovkami na tisíc spôsobov. Do módy prichádza takzvané akcentové osvetlenie, kedy práve bodovým svietidlom podsvietite zaujímavú dekoráciu v miestnosti. Dobré osvetlenie má navyše ďalekosiahly vplyv na zdravie vašich očí i náladu – nepodceňte ho.

 

Za vkusný nábytok nemusíte zaplatiť milióny. Využite rôzne zľavy, vďaka ktorým nakúpite prvotriedne kusy za skvelé ceny. Inšpirujte sa na mt-nabytok.sk a majte na pamäti tieto 4 šikovné tipy. Príbytok ako z rúk bytového dizajnéra si vytvoríte sami, s minimálnymi nákladmi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies