Neviditeľná výstava: Interaktívne podujatie vám priblíži život nevidiacich

NETKY.SK • 15 Jún 2017, 12:57 • 2 min
Neviditeľná výstava: Interaktívne podujatie vám priblíži život nevidiacich

PRAHA - V hlavnom meste Česka nájdete výstavu, ktorá vás na chvíľu prenesie do sveta nevidiaceho človeka.

slovakia

left justify in out

Neviditeľná výstava je názov interaktívneho podujatia, ktoré má za úlohu priblížiť bežnému človek spôsob života nevidiacich. Mnohí z nás berú zrak ako samozrejmosť, po tejto skúsenosti však určite zmeníte názor.

 

Prehliadka sa realizuje vždy po menších skupinkách, ktoré vedú nevidiaci sprievodcovia. Trvá 15 minút a odohráva sa v špeciálne vybavených miestnostiach. Tie sú úplne zatemnené, čo návštevníkom umožní na vlastnej koži zažiť pocit, aký má slepý človek každý deň.

 

Ľudia majú možnosť vyskúšať si, aké je to pohybovať sa bez zraku v ruchu mesta, v lese, ako sa umyť, ako zaplatiť v obchode a rozpoznať peniaze alebo ako navariť a dochutiť jedlo. Týmto spôsobom sa zoznámite aj s predmetmi, ktoré nevidiaci dennodenne používajú. 

 

Na výstave sa riadite len svojim hmatom, sluchom, čuchom a zmyslom pre rovnováhu. Človek si náhle uvedomí a precíti všetky ostatné zmysly, ktoré vidiaci už takmer nevníma. Experiment vám ukáže, že svet môže byť krásny, aj keď stratíte zrak.

 

Podujatie ponúka niekoľko možných variant, z ktorých si návštevník môže vybrať to pravé pre seba. Realizujú sa prehliadky pre deti s rodinami, ale aj pre pokročilých, môžete sa tiež zúčastniť neviditeľnej masáže, večere, ochutnávky a pre dobrodružné pracovné kolektívy sa realizujú aj teambuildingy.

 

O výstavu je taký veľký záujem, že je nevyhnutné, aby ste si vytvorili rezerváciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies